Polipropilena copolimerizată în bloc ( PP-B ) conține în lanțul macromoleculei   secțiuni întregi de molecule de etilena ( pe total între 8 si 10% în greutate ), intercalate între secțiuni de molecule de propilenă.

Principalele caracteristici fizice sunt :

– Densitate medie : 900 kg/m³

– Rezistența la rupere, la 23ºC = 28 N/mm²

– Modulul de elasticitate, la 23ºC  ≥ 1250 MPa

– Rezistența la impact Charpy, la 23ºC, respectiv la 0ºC = 70 / 5 kJ/m²

– Punctul de topire cristalite = 190- 230 ºC

– Conductivitatea termică, la 23ºC = 0.23 W/mK

– Coeficientul de dilatare liniară =0.16-0.18 mm/mK

Polipropilena PP-B este utilizată cu precadere pentru sisteme de conducte de canalizare îngropate, datorită rezistenței foarte bune la impact, chiar și la temperaturi scăzute.Este un material nepolar, aproape insensibil la acțiunea solvenților ; prin urmare nu se pretează la îmbinarea cu adeziv; în schimb, se comportă perfect în cazul sudurii prin topire, adică polifuziune sau sudură cap la cap. Rezistenta chimică  este foarte bună, datorită caracterului nepolar, însă  nu rezistă la acizi oxidanți, cetone, petrol, hidrocarburi aromate sau clorurate. Radiația ultravioletă produce efectul de foto-oxidare în cazul expunerii îndelungate, însă normele în vigoare nu impun utilizarea de aditivi împotriva acțiunii acesteia. Din punct de vedere termic, domeniul temperaturilor de utilizare a PP este cuprins la modul general între 0ºC și +80 ºC.

                                               

 

Cămine de inspecție si de vizitare modulare, injectate din PP-B

 

Standardul de referință pentru aceste cămine este EN 13598,  Part. 1 pentru  cămine de inspecție cu adâncimea de max. 1,25m și Part. 2 pentru cămine de inspecție și vizitare amplasate în zone cu trafic și adâncimi de pozare de

max. 6m.      Piesa principală la un cămin de inspecție/racord (la care diametrul  elementului înălțător este sub 800mm) este baza căminului; aceasta este realizată prin injecție în matrița și poate avea două racorduri la 180º (pentru un cămin de trecere)  sau 4 racorduri (trei colectări și o evacuare) pentru  un cămin de colectare.

 

Pentru căminele de inspecție si de vizitare,cu înălțimea peste 1,25m, standardul EN 13598-2 prevede ca rigiditatea inelară a înălțătorului să fie de cel puțin 2 kN/m².

Baza acestor cămine se testează pentru stabilitate și etanșeitate la vacuum de 0,3 bar, într-o probă de lot de100 de ore

si din punct de vedere al integrității structurale printr-o probă de presiune de tip, de 1000 de ore, la cel puțin 0,2 bar.

Totodată sunt realizate si inspecțiile de tip, de către un Laorator independent, prevăzute de Regulamentul  UE 305/2011, adoptat prin HG668/2017.

Căminele de vizitare, care au diametrul interior de cel puțin 800mm și permit accesul personalului de intervenție  se realizează din PP-B,  în structura modulară ce se asamblează la locul de montaj. Conform normelor de siguranță, aceste cămine sunt prevăzute cu scări cu trepte  pentru facilitarea accesului; treptele  rezistă unei sarcini verticale demin. 2 kN.

Avantajele căminelor modulare, cu perete structurat :

– posibilitatea realizării bazelor cu o diversitate foarte mare din punctul de vedere a unghiurilor de conectare la rețea (dispunerea stuturilor de conectare) si după caz existența si a unor soluții de conectare in situ (găurire cu carota si cu mansete EPDM in situ)

– bazele sunt realizate  cu o configurație corespunzătoare a chinetei, dimensiunilor si dispunerii intrărilor si iesirilor, cea ce impiedică formarea depunerilor de mâl si avantajează procesul de autocurățire; sunt rezistente la forța de ridicare a apelor freatice (predimensionările sunt realizate pentru o coloană de apă =7metri)

– inalțătorul cu perete structurat are o rigiditate inelară mult peste cea prevazută de standardul de referință (>4kN/mp) si datorită nervurilor exterioare contracarează forța de ridicare a apelor freatice (nu necesită lestare suplimentară pană la o inălțime a apei freatice de 5metri)

– sunt 100% etanse si au o durată normată de viață de minim 50 ani

  • utilizarea sistemului de telescopare,pentru reglarea capacului căminului la cota terenului

-utilizarea gulerului pentru descărcarea sarcinilor dinamice (de trafic) de pe corpul căminului,care se vor descărca prin intermediul acestuia in sol

Unghiuri de racordare la rețea si configurația  chinetei                           Telescop si  guler  de beton de descărcare a sarcinilor

 

Structuri pentru bazine de retenție ingropate, injectate din PP-B

 

Elementele unei astfel de  structuri  (cutii, bază, panou lateral) sunt realizate prin injecție si se poate obține din ele o structură de bazin de retenție, cu o configurație paralelipipedică,prin imbinarea elementelor (imbinări tip coadă de randunică). Structura obținută astfel va fi invelită in geotextilă si racordată la rețeaua de colectare a apelor meteorice ce provin  de pe suprafețe betonate si de pe acoperisuri adiacente bazinului. Bazinele de retenție astfel obținute sunt părți componente ale sistemelor de infiltrare a apelor meteorice in sol.

 

 

 

In cazul in care se utilizează folie de invelis in locul geotextilei,un astfel de  bazin de retenție poate să aibă si rol de inmagazinare a apei meteorice in scopul utilizării ulterioare a acestuia (spălătorii de masini, irigații parcuri/ sere etc).

Structura bazinului este foarte rezistent din punct de vedere static; cu o acoperire de 0,8m rezistă fară probleme la sarcini statice si dinamice rezultate din trafic si de cele mai multe ori sunt pozate sub parcările exterioare.

 

 

Ing. László Jancsó

Dir. Calitate Pipelife Romania