Aveti o pierdere de apa ? Noi va putem ajuta sa o localizati si sa o remediati.

WWW.PIERDERIDEAPA.RO

0726397519

 

detectivii-apei-pierdute-2019-afis

Raspundem la cateva intrebari general valabile

De unde stiu ca am o pierdere de apa pe reteaua interioara ?

-daca sunteti abonat al unei companii de apa atunci probabil aveti un contor care inregistreaza consumul dv. , daca toti consumatorii (masina de spalat,rezervor wc,etc.) din casa sunt inchisi iar contorul de apa indica un consum (rotita care indica consum se invarte) atunci aveti o pierdere de apa. Sunati un specialist pentru a va gasi acesta scurgere!

-factura de apa primita este mai mare decat de obicei ? trebuie sa reluati pasul unu si sa verificati contorul de apa. In cele mai multe cazuri este vorba doar de o estimare incorecta a consumului dv. (citire gresita facuta de compania de apa, regularizare consum,etc.)

-ati observat pete de umezeala pe pereti/podea/etc.Si aici ar fi bine sa reveniti la pasul unul si sa verificati instalatia interioara. In cele mai multe cazuri umezeala provine din infiltratii prin fundatie si deci nu este o teava sparta.

-presiuea din reteaua dv. interna este mai scazuta decat de obicei.Verificati daca contorul indica un consum. Este foarte probabil ca presiunea sa fie scazuta din cauza operatorului de apa sau a unor tevi/filtre/etc.  infundate.

Cum se poate localiza o pierdere de apa ?

Metoda cea mai radicala in a gasi o pierdere de apa aflata pe instalatiile interioare ascunse este sa spargeti tot traseul conductei pana gasiti pierderea de apa. Noi u va recomandam acesta metoda, in schimb daca reteaua dv. interioara este foarte veche ar trebui sa luati in calcul inlocuirea ei decat sa o reparati periodic.

Pentru a localiza o pierdere de apa in instalatiile interioare noi utilizam tehnologii electro-acustice combinate cu tehnologii de scanare a zonelor. Aceste metode sunt neinvazive si deci nu este cazul de a face gauri decat acolo unde aparatura indica prezenta unei pierderi de apa.

Primul pas in a localiza o pierdere de apa este acela de a face o constatare. Se verifica cu echipament specific reteaua interioara si daca se constata existenta unei pierderi atunci se utilizeaza diverse metode combinate pentru localizarea exacta a pierderii de apa. Se poate utiliza testul de presiune, scanare infrarosu, gaz rasor, microfoane acustice,etc.

 

 

Cat costa o verificare a retelei ?

Costul unei interventii depinde foarte mult de pozitia locatiei dv. , lungimea instalatiei si complexitatea ei , metode tehnici si aparatura folosita.

Costul dotarii cu echipament specific de calitate este de cel putin 50 000 euro, investitie care trebuie sa fie amortizata.

Astfel in pretul unei interventii ese inclus : deplasare, cazare in unele cazuri, amortizare investitie, salar orar, cheltuieli indirecte (contabilitate, impozit,mentenanta, asigurari,etc.).

Daca aveti nevoie de un specialist in a localiza pierderi de apa apelati cu incredere iar in urma descrierii dv. a situatiei din teren veti primi si un cost estimat al lucrarii.

www.pierderideapa.ro

0726 397 519