PE Water Supply and Sewerage

Skopje – March 19

HWM sustine JUTILITEK in demonstrarea unei solutii speciale de monitorizare a energiei

 

HWM si JUTILITEK, furnizorul acceptat al produselor HWM in Macedonia de nord, recent a rezolvat o problema cu care se confrunta PE Water Supply and Sewerage Skopia in cazul inundatiilor.

 

In timpul ploilor torentiale, apar inundatii destul de frecvent in zonele urbane ale capitalei, afectand un numar mare de locuitori din cel mai populat oras al Macedoniei de nord.

 

Inundatiile nu afectau doar locuitorii, ci riscau sa deterioreze pompele de apa. Astfel echipele PE Water Supply and Sewerage Skopia erau nevoite sa efectueze multe vizite neprogramate si costisitoare la SPAU-uri pentru a verifica alimentarea cu tensiune a pompelor si starea lor de functionare.

 

Cand s-a constatat ca sistemul de monitorizare al tensiunii instalat deja era ineficient, compania ce apa a cerut ajutorul JUTILITEK in remedierea problemelor cauzate de inundatii.

 

In parteneriat cu HWM, JUTILITEK a recomandat o solutie digitala de monitorizare a alimentarii pompelor cu energie electrica. Multilog 2 a fost instalat pentru a monitoriza curentul electric si tensiunea furnizate pompelor, oferind companiei de apa posibilitatea de a stabili daca pompele sunt alimentate si daca acestea functioneaza corespunzator in conditii de inundatie.

 

Fiind o solutie economica, Multilog 2 a fost ales pentru ca are 8 canale diferite de achizitie date, ceea ce inseamna ca achizitia tuturor datelor au loc simultan. Capabilitatea de a transmite date direct de la Multilog 2 la DataGate, platforma dedicata a HWM, este al 2-lea motiv pentru care Multilog 2 a fost ales pentru acest proiect.

Ca parte a acestei solutii, HWM si JUTILITEK au sugerat instalarea unui senzor ultrasonic de nivel SonicSens impreuna cu Multilog 2, pentru a anunta din timp posibilitatea aparitiei inundatiilor.

SonicSens utilizeaza un puls electronic in frecventa ultrasonica pentru a masura nuvelul apei, si este echipat cu alarmare la distanta, ce ofera atentionare in cazul in care apa depaseste un anumit nivel.

 

Principalul beneficiu al companiei de apa in exploatarea SonicSens este facilitatea de alarmare in timp real ce atrage dupa sine raspuns rapid, minimizand impactul asupra locuitorilor zonei.

 

 

Steve Grainger, Managerul de proiect din partea HWM, explica:

Combinatia dintre aceste 2 produse HWM a dat nastere unei solutii croite special pentru necesitetea beneficiarului.”

PE Water Supply and Sewerage Skopia detine acum o varietate de date de monitorizare eficienta a pompelor, fiind increzatori in alarmele primite la cresterea nivelului in reteaua de canalizare.

 

Instalarea unei combinatii de Multilog 2 cu SonicSens s-a dovedit atat de eficienta in acest caz, incat PE Water Supply and Sewerage Skopia vor sa implementeze solutia si in alte locatii asemanatoare.

Avantaje

Atenuare semnale: atenueaza semnalele de intrare contra frecventelor neregulate

Inregistrare rapida: inregistrare la secunda ca functie standard

Multi-canal: pentru conectarea la traductoare digitale, senzori de nivel, ModBUS etc.

 

Senzor inteligent: compatibil cu sistemele de achizitie date Intelligents

 

Intretinere minima: sistem de auto diagnoza. Programabil de la distanta

 

Precis: compensarea termica elimina impactul factorilor de mediu

 

 

 

Dr. Ing. George Alexandru Smeu

Director Tehnic