Studiu de caz

Yorkshire Water a inceput instalarea a 34.000 sisteme PermaNET+

Devenind cea mai mare retea cu loggere acustice pentru determinare pierderi

 

“PermaNET+ ne ofera o intelegere si o vizibilitate avansate asupra a ceea ce se petrece in anumite zone ale retelelor de alimentare cu apa predispuse la pierderi apa. Instaland aceste dispozitive vom avea posibilitatea de a-i ajuta pe tehnicienii nostri de la Departamentul de Pierderi Apa sa salveze milioane de litri de apa”

a declarat Martyn Hattersley

Director Operational Pierderi Apa, Yorkshire Water

Proiectul

 

Yorkshire furnizeaza catre locuinte si industrie aproximativ 1 miliard de litri de apa zilnic prin cei 31.000 km de retele principale de alimentare cu apa. Managementul unei retele de apa atat de extinse si reducerea activa a pierderilor reprezinta o provocare. Dupa instalarea initiala in urma cu 12 luni a 5.000 unitati cu rezultate de succes, echipa Yorkshire Water a facut un parteneriat cu HWM pentru instalarea unui numar aditional de 34.000 unitati ce urmeaza sa acopere aproximativ 20% din intreaga retea de distributie apa. Acest lucru a dus la un total de 39.000 unitati instalate si a transformat Yorkshire in cea mai mare retea de alimentare cu apa monitorizata acustic din lume.

 

Solutia

 

Atunci cand are loc o pierdere de apa in apropierea PermaNET+, senzorul acustic de pierderi detecteaza undele de sunet create de apa ce iese din conducta. Acest lucru activeaza dispozitivul, care trece in modul “alarmare” si alerteaza utilizatorul despre prezenta unei pierderi si in acelasi timp inregistreaza sunetul produs de pierderea de apa salvandu-l intr-un fisier. Imediat ce pierderea de apa a fost identificata, pot fi utilizate metode secundare de validare pentru a indeparta “erorile pozitive” si de asemenea pentru a localiza cu usurinta pozitia pierderii.

 

 Rezultatul

 

Pe parcursul testarii celor 5.000 unitati initiale, dispozitivele au fost instalate pe reteaua din Vestul Yorkshire, ajutand la identificarea mai multor pierderi decat in mod uzual pentru prima luna de exploatare.

 

Datorita acestui succes, Yorkshire Water a trecut la instalarea celor 34.000 dispozitive aditionale pana la finalul lunii Septembrie 2019 si urmand sa acopere 20% din reteaua de distributie. Acest lucru va duce la un total de 39.000 de unitati, mai mult decat oricare alta compania de apa din lume in domeniul determinarii pierderilor de apa folosind loggere acustice.

 

In Yorkshire, introducerea de dispozitive PermaNET+ ofera un upgrade al tehnologiei folosite in mod curent de-a lungul retelei. Martyn Hattersley, Director Operational Pierderi Apa a declarat:

 

“Fiecare senzor acustic si fiecare logger este capabil de identificarea unei pierderi intr-o zona extrem de restransa, lucru care este mult mai precis decat permite tehnologia curenta. PermaNET+ ne ofera o intelegere si o vizibilitate avansate asupra a ceea ce se petrece in anumite zone ale retelelor de alimentare cu apa predispuse la pierderi de apa. Instaland aceste dispozitive vom avea posibilitatea de a-i ajuta pe tehnicienii nostri de la Departamentul de Pierderi Apa sa salveze pierderea a milioane de litri de apa, sa imbunatatim sustenabilitatea sistemului  de alimentare cu apa precum si sa reducem impactul lucrarilor de reparatii asupra clientilor.”

 

Jonathan Smith, UK Sales Manager la HWM a adaugat:

 

 

“Yorkshire Water a implementat noua tehnologie nu numai pentru a imbunatati identificarea pierderilor insa de asemenea pentru a imbunatati timpul de reactie atunci cand o alarma de pierderi apa apare si de a reduce timpul de la momentul aparitiei pana la momentul finalizarii reparatiei. Acest lucru va fi un factor cheie care va ajuta Yorkshire Water in obtinerea targetului ambitios de a reduce pierderile in urmatorii 5 ani”.

Despre Yorkshire Water

 

Yorkshire Water furnizeaza aproximativ 1.24 miliarde litri apa potabila zilnic intr-una dintre zonele cele mai mari din Anglia, prin sistemul lor de alimentare cu apa care insumeaza peste 997.793 km de conducte.

Yorkshire Water a investit in tehnologia acustica pentru a ajuta atingerea obiectivului lor de reducere a pierderilor de apa cu 15% pana in 2020, si cu inca 25% pana in 2025.

 

Pentru mai multe informatii: https://envirotronic.ro/echipamente-statii-tratare-apa/detectie-pierderi-apa/

Despre PermaNET+

 

PermaNET+ este sistemul de detectie pierderi premiat care combina un senzor acustic de detectie pierderi cu o tehnologie versatila de telemetrie, si creeaza astfel o retea fixa care monitorizeaza pierderile de apa.

 

PermaNET+ este proiectat cu cea mai noua tehnologie de comunicatie mobila, oferind conexiuni de incredere combinate cu costuri minimizate. Fiecare unitate trasmite atat pierderile cat si un fisier secundar cu inregistrarea acestora via sistemul de telemetrie GPRS.

 

PermaNET+ este de asemenea complet compatibil cu Google Maps si se suprapune peste harta retelei de conducte din GIS a celor de la Yorkshire Water, permitand o monitorizare in timp real si ajutand echipele de detectie pierderi sa raspunda rapid la problemele care apar in retea.

 

 

HWM este reprezentata in Romania de Envirotronic

Dr. Ing. George Alexandru Smeu

Director Tehnic

office@envirotronic.ro

Detectie pierderi apa