Zece echipe reprezentand companiile de apa din Timis, Dolj, Prahova, Neamt, Maramures, Buzau, Covasna, Targoviste, Turda si Brasov si-au adus contributia in a identifica cat mai multe pierderi de apa pe raza municipiului Pitesti.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Compania gazda Apa Canal 2000 din Pitesti a testat tehnologia scanarii retelei cu ajutorul satelitului in vederea localizarii pierderilor de apa. Acesta tehnologie inovativa a mai fost testata la noi in tara la Constanta, Bucuresti, Craiova si Targu Mures. Mai jos gasiti un articol care descrie tehnologia UTILIS (reprezentata in Romania de firma BioTech).

 

Pierderile de apa pot fi detectate din spatiu

In prima seara au fost prezentari despre tehnologia utilizata, rezultate obtinute precum si experienta opratorului de apa din Craiova, cel care a realizat scanarea retelei si a putut povesti din experienta proprie. Nu este o metoda care rezolva toate pierderile de apa dar este o metoda care te ajuta in a-ti oferi informatii despre zonele in care trebuie sa cauti pierderi de apa.

Prezentarile pot fi urmarite accesand pagina de facebook https://www.facebook.com/DetectiviiApeiPierdute/

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

In urma scanarii retelei de apa au fost identificate un numar de 83 de zone cu posibile avarii in Pitesti si care trebuiau sa fie localizate de echipele participante prin metodele clasice (acustice). Din aceste zone au fost selectate un numar de 5 zone/echipa, iar echipele au putut utiliza orice metoda pentru a localiza cat mai multe avarii. Fiecare echipa a putut sa intre pe aplicatia UTILIS  unde a putut identifica zona unde a trebuit sa se faca investigatiile. Echipa care a localizat prima avarie a fost echipa din Buzau (aprox. 20 de minute) , echipa ce a fost premiata de catre firma BioTech.

 

 

 

 

Atunci cand ploua lumea in loc sa isi ieie umbrela isi ia masina….

 

Vremea a fost mai degraba de toamna decat de vara, ploaia a venit si nu a mai vrut sa plece degraba. Cu toate acestea toate echipele au dat dovada de implicare in a localiza pierderi de apa.

Conditiile meteo au fost dificile, la care s-a mai adaugat si traficul, zgomotul ambiental si alte capcane neprevazute.

In conditiile mai sus mentionate au fost sesizate 23 de locatii cu avarii, avarii ce urmeaza a fi sapate si remediate. Exista avarii care au debite consistente (5 l/sec) si care nesemnalate de nimeni aduna in timp cantitati considerabile de apa pierduta in sistemul de canalizare.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

 

 

 

 

Cred ca a fost o experienta interesanta pentru toti concurentii, care si-au manifestat interesul pentru a organiza la fiecare companie un astfel de eveniment unde echipele participante pot sa ajute concret in a localiza pierderi de apa necunoscute. A fost un eveniment la care participantii au facut schimb de informatii tehnice si care au putut testa tehnologia UTILIS.

imagini de la eveniment puteti vedea accesand urmatorul link:

Scoala de vara Pitesti 2018