Un motiv solid – o promisiune pentru viitor

Fie că sunt conducte de apă potabilă  sau de  canalizare- fără aceste rețele esențiale de alimentare și evacuare, viața noastră nu ar arăta așa cum ar fi acum și nici nu ar fi la fel de confortabilă . Tocmai din acest motiv, este important ca, atunci când construim sisteme de alimentare și evacuare a apei, să  folosim doar resurse durabile împreună cu materiale sigure, si să respectăm și concepte durabile. Tiroler Rohre GmbH (TRM) este partener fondator  al campaniei „Un motiv solid pentru protecția solului și a apei ” („GUTTER GRUND ” ) care a început în toamna anului 2020 in EUROPA. Scopul acestei campanii este îmbunătățirea calității apei. Următoarele afirmații constituie un motiv in plus pentru alegerea fontei ca si material durabil.

Tiroler Rohre GmbH urmărește un obiectiv stabilit de Uniunea Europeană , care este de a se asigura că toată lumea are acces la apă potabilă proaspătă. Acest lucru este notat ca obiectiv de dezvoltare durabilă 6 (ODD 6).

Dar de ce este bine să achiziționezi  conducte din fontă  pentru  apă  din inima Alpilor,Tirol?

TRM oferă un sistem complet, sigur, rapid și simplu suta la suta ecologic.

Clienții sunt asistați de la faza de planificare până la alimentarea cu apă efectiv. În plus, căptușeala țevilor din fontă ductilă cu mortar de ciment  si folosirea apei  potabile in procesul de producție asigură menținerea calității apei  neschimbată pe toata durata de operare.

Producția fără Bisfenol A este un argument suplimentar în favoarea alegerii fontei pentru transportul apei potabile. Sistemul de conectare VRS-T al conductelor TRM,zăvorare pozitivă care a fost încercat și testat de mulți ani, este o altă promisiune pentru o alimentare cu apă potabila.

 

 

Relocarea simplă a sistemului permite o eficienta ridicată fără sudură, în aproape orice vreme. Cu acoperirea potrivită, poate fi utilizat în aproape orice sol. Rezistența la penetrarea rădăcinilor a materialului este un argument suplimentar pentru utilizare în orașele mari. Stabil și fiabil pentru generațiile viitoare – un motiv solid.

Circuitul de resurse este o altă parte a campaniei. Sistemele de conducte din fontă ductilă pot fi utilizate mai mult de 100 de ani fără probleme și au avantajul că pot fi reciclate ori de câte ori este necesar și pot contribui la protecția mediului. Topirea fierului produce temperaturi ridicate. Căldura generată în timpul acestui proces, așa-numită căldură reziduală,este reutilizată prin alimentarea acesteia în rețeaua regional de încălzire. Acesta alimentează 650 de gospodăriidin zona înconjurătoare, economisind 3,100 tone de CO2

pe an – echivalentul poluării emise de 7,200 de camioanecu remorcă goale care călătoresc între Hall și Viena. Sistemele noastre de purificare a aerului evacuat sunt actualizate în mod regulat cu cea mai recentă tehnologie pentrua se asigura că niciun poluant nu intră în atmosferă .Apele uzate din procesul de producție sunt filtrate și curățate astfel  încât să nu polueze mediul înconjurător.

Cu o suprafață de 9000 m2, Tiroler Rohre GmbH are cea mai mare instalație fotovoltaică din Austria, generând 851kWp. Energia introdusă în rețea alimentează aproape 300 de gospodării din regiune cu energie durabilă.

Acest lucru este în concordanță cu principiul că „aceasta a fost o țeavă, o armătură sau o supapă din fontă ductilă și va deveni din nou o țeavă, o armătură sau o supapă din fontă ductilă”. Aceasta înseamnă mai puțin CO2 din cauza ciclurilor regionale ale materialelor – un motiv solid.

Plasticul este omniprezent și este dificil să ne concepem viața de zi cu zi fără el. Dar învățăm din ce în ce mai multe despre riscul în creștere pe care îl reprezintă plasticul pentru noi și pentru mediul nostru. Pentru solul bun, vă recomandăm sisteme de țevi din fontă ductilă. Utilizarea materialelor plastice reciclate în conductele de apă potabilă își are limitele, fonta ductila, pe de altă parte, este 100% reciclabilă la același nivel de calitate. Aceasta înseamnă că nu numai economia reciclării, ci și economia circulară în ansamblu devine posibilă – chiar și în zona apei potabile!

 

Simplu ,rapid si util!

www.trm.at