Water Loss 2024: Conferința Pionieră în Managementul Bilingv al Pierderilor de Apă

Conferința Water Loss 2024, organizată de Grupul Specialist în Pierderi de Apă (WLSG), se anunță a fi un eveniment revoluționar care va aduna experți, profesioniști și entuziaști din întreaga lume pentru a discuta ultimele avansări, strategii și aplicații în Managementul Non-Revenue Water (NRW). De remarcat este faptul că această conferință marchează un moment semnificativ, fiind prima conferință de management al pierderilor de apă complet bilingvă în limba engleză și spaniolă.

Fondat în 2002, WLSG a fost în fruntea organizării acestei conferințe bienale, care a acumulat distincția de a fi recunoscută ca cea mai mare conferință despre pierderile de apă din lume. Conferința Water Loss 2024 promite să continue tradiția de excelență stabilită de predecesorii săi.

Ediția anterioară, Water Loss 2022, s-a desfășurat în decorul pitoresc al Pragăi, capitala Republicii Cehe. Succesul evenimentului a deschis calea pentru ca Water Loss 2024 să fie găzduită într-un alt oraș frumos, stârnind anticipații pentru o altă adunare impactantă.

WATER LOSS 2024: Organizer

 

Water Loss 2024 va aborda paisprezece teme principale, evidențiind profunzimea și amploarea focalizării conferinței:

 1. Evaluare și Proiectare a Strategiei NRW: Analiza evaluării și proiectării strategiilor pentru un management eficient al pierderilor de apă nefacturate.
 2. Tehnologii de Detectare a Scurgerilor, Strategii, Echipamente: Explorarea celor mai recente tehnologii și strategii pentru detectarea și gestionarea scurgerilor în sistemele de apă.
 3. Zonare a Rețelei și Proiectarea Zonei DMA: Abordarea importanței unei zonări eficiente și a proiectării Zonei de Măsurare în Distrcte (DMA) în distribuția apei.
 4. Managementul Bunurilor și Evaluarea Stării: Examinarea strategiilor pentru gestionarea bunurilor de apă și evaluarea stării lor pentru a asigura o performanță optimă.
 5. Monitorizarea și Managementul Presiunii: Discutarea rolului monitorizării presiunii și a managementului eficient în reducerea pierderilor de apă.
 6. Măsurarea Apei: Evaluarea avansărilor în tehnologiile de măsurare a apei și a rolului lor în conservarea apei.
 7. Digitalizarea și Utilizarea Inteligenței Artificiale: Dezvăluirea impactului digitalizării și al inteligenței artificiale în revoluționarea managementului pierderilor de apă.
 8. Rețele Inteligente de Apă: Explorarea dezvoltării și implementării rețelelor inteligente de apă pentru eficiență sporită.
 9. Contracte de Management NRW Bazate pe Performanță: Discutarea cadrelor contractuale care stimulează abordările bazate pe performanță în gestionarea pierderilor de apă nefacturate.
 10. Probleme Organizaționale și Instituționale: Abordarea provocărilor și soluțiilor legate de aspectele organizaționale și instituționale ale managementului pierderilor de apă.
 11. Economie și Finanțare: Analiza considerațiilor economice și modelelor de finanțare pentru reducerea sustenabilă a pierderilor de apă.
 12. Dezvoltarea Capacității și Problemele Resurselor Umane: Concentrarea pe strategii pentru dezvoltarea capacității și abordarea problemelor de resurse umane în domeniu.
 13. Reglementare, Stabilirea Obiectivelor, Benchmarking și Indicatori de Performanță: Examinarea cadrului regulamentar, stabilirea obiectivelor, benchmarking-ul și rolul indicatorilor de performanță în gestionarea NRW.
 14. Studii de Caz din Întreaga Lume – Succese și Eșecuri: Evidențierea studiilor de caz din lumea reală care subliniază abordări de succes și nereușite în managementul pierderilor de apă.

Water Loss 2024 reprezintă o dovadă a angajamentului WLSG de a promova colaborarea internațională, de a împărtăși cunoștințele și de a propulsa domeniul managementului pierderilor de apă către un viitor sustenabil și eficient. În timp ce comunitatea globală se adună în această conferință bilingvă, este pregătită să stabilească noi standarde în abordarea provocărilor Non-Revenue Water la nivel global.

WL2024-DraftProgramme v4.xlsx (waterloss2024.org)