Stiti cine este acest domn ?

 

Numele lui este Rob McEwen, este CEO – ul unei importante corporatii care se ocupa cu aurul.

Prin anii 2000 a facut un lucru care a socat pe toata lumea … un lucru care nu suntem dispusi sa il facem nici macar acum.

Corporatia la care lucra avea foarte multe mine in exploatare iar unele dintre ele erau neproductive. Avea multe informatii stranse de prin anii 1900 legate de aurul ce s-ar afla in aceste mine dar ei nu reuseau sa il gaseasca. Atunci el a apelat la un ajuor „extern ” :

A spus ca ofera un premiu de 575 000 de dolari celui care ii va prezenta locul unde avea sa gaseasca aur. A pus la dispozitia lumii (pe site) informatiile pe care le avea legate de acele mine si a cerut ajutor pentru a gasi aurul. A primit peste 100 de idei… iar una a fost castigatoare. Compania era din Canada iar castigatorul este din Australia… Inteligenta din afara granitelor e mai mare dacat cea din interior  granitelor(din interiorul companiei).

 

 

 

 

Rezultatele nu apar doar daca muncesti din greu… cateodata sa muncesti din greu te impiedica sa vezi cea ce nu faci bine sau ce ai putea imbunatati pentru a avea rezultatele pe care le astepti.

Daca trebuie sa sapi un sant de 10 metri intr-o zi iar tu reusesti sa sapi doar 7 metri  pe zi inseamna ca ori nu ai uneltele potrivite, ori nu sti cum se face, ori nu o faci destul de bine (esti lenes ). Este ca si cum te afli intr-un balon cu aer cald pe care vrei sa il ridici de la pamant – daca vei baga doar caldura nu vei reusi sa te ridici de la sol, trebuie sa dai drumul si la greutati altfel caldura va face ca balonul sa ia foc.

De cele mai multe ori atunci cand avem o problema sau o situatie pe care nu stim cum sa o gestionam cei mai multi dintre noi nu avem curajul de a cere ajutor . Asadar ai nevoie de curaj pentru a admite ca ai nevoie de ajutor si de o doza de nebunie pentru a pune la dispozitia strainilor informatiile pe care tu le detii pentru a primi raspunsuri si solutii.