Bunicut-o cum mai stai cu pierderile de apa ?Cum te descurici ? Cum o duci ?

BINE

Scufiţa Albastră, o poveste adaptată

Acest BINE este un raspuns „de a nu intra in detalii „, un raspuns „politicos”.

In realitate ar trebui sa adaugam ceva pe langa BINE… bine fata de anul trecut…bine fata de vecinii mei…bine fata de ceea ce mi-am propus…

Cel mai corect ar fi daca am compara rezultatele actuale cu limitele pe care le avem, cu adevaratul potential a ceea ce putem realiza si nu sa facem comparatii cu trecutul.. cu alte persoane.. cu alte firme,alte situatii si contexte, etc.

Ceea ce facem FACEM BINE ?

La inceputul fiecarui an ne punem TINTE – OBIECTIVE – TERMENE pe care ne dorim sa le indeplinim facand o munca pe care o cunoastem, parcurgand niste pasi cunoscuti. Obiectivele noastre vor fi mai indraznete mizand ca vom putea face lucrurile mai eficiente decat anul trecut pentru a avea rezultate mai bune. Cateeodata functioneaza dar de cele mai multe ori nu e nevoie de mai mult efort sau de a ne zbate mai mult pentru rezultate mai bune. Poate e timpul de a evalua si de a constientiza lucrurile pe care le facem si mai ales oportunitatile pe care le avem si la care nu ne-am gandit sa le punem in practica. Poate e momentul de a a vea o noua STRATEGIE in contextul constientizarii.

Singura metoda de a avea rezultate mai mari este sa treci de la „hard work” la „smart work”.

 

O musca care este captiva intr-o camera va folosi toate energia sa pentru a se elibera. Strategia sa este aceea de a merge la geam si de a face orice este posibil pentru a evada din incapere. Oricat de mult efort ar depune cu siguranta ea nu va reusi sa deschida geamul si sa se elibereze. Ea va muri de epuizare cu gandul ca a facut tot ce este posibil dar soarta nu a fost de partea sa…

Daca musca s-ar opri din asi consuma energia si ar incerca sa abordeze situatia diferit probabil ca in cele din urma ar observa usa deschisa pe care a intrat si pe care poate sa evadeze…

 

Deci daca faci ceva diferit, ai o alta abordare…s-ar putea sa gasesti usa deschisa.De cele mai multe ori pentru a vedea usa deschisa este nevoie sa te uiti in alta directie, de a schimba nivelul de constientizare, de a actiona diferit.

 

Avem resurse suficiente ?

Probabil ca fiecare dintre noi cautam si de cele mai multe ori gasim metode de a imbunatati ceea ce facem. Exista si situatii in care STIM ce ar trebui sa facem dar nu cunoastem principiul de fuctionare, nu avem destule resurse. Deci in astfel de situatii avem nevoie de abilitati noi pentru a trece de convingerile limitative.

 

Sa presupunem ca va aflati acasa unde cititi o carte. Daca cineva v-ar intreba daca conduceti o masina in majoritatea cazurilor ati spune ca nu … doar sunteti concentat pe citit si sunteti in casa.  Raspunsul pe care il dam CA NU CONDUCEM O MASINA se bazeaza pe cele 5 simturi ale noastre, ca nu percepem nimic pe aceste canale. Daca am constientiza situatia am observa posibilitatile la care nu ne-am gandit si pe care nu le-am luat in considerare… sa conducem folosint o telecomanda, sa folosim spatiul virtual, sa „conducem” o masina fara sofer…..sa cautam pe telefon.

Ceea ce sti si mai ales ceea ce faci te transforma!

Aplica iar rezultatele pot fi evaluate, produ un rezultat care poate fi imbunatatit !