Pare o gluma britanica dar de fapt este o solutie propusa de o companie de apa din Marea Britanie.

Pentru a indeplini obiectivele de reducere a pierderilor de apa compania de apa britanica (Severn Trent) a venit cu o propunere interesanta referitoare la investigarea pierderilor de apa mici ce sunt sesizate.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ideea consta in a trimite in locul tehnicienilor un sofer de UBER sau TAXI pentru a face fotografii si a furniza imagini video live catre compania de apa Severn Trent. In urma analizei acestor imagini compania haotareste ce masuri trebuiesc luate.

Criticii spun ca nu e normal ca la usa clientului sa apara in locul angajatului companiei de apa, echipat corespunzator si avand cunostinte tehnice, un simplu sofer de TAXI. Soferii sunt instruiti pentru a conduce masini nu pentru a evalua pierderi de apa, chiar daca ar trebui sa tina doar un telefon.

“When I found out Severn Trent are using taxi drivers to investigate leaks, I thought it must be a joke. But no one is laughing – this has got huge safety implications,” the union’s national officer Stuart Fegan tells the publication.

“[Water engineers are] highly trained specialists [who could spot] if water is contaminated and if water produces a risk to the public. I doubt most taxi drivers can. And how is someone going to feel after they report a leak, expecting a Severn Trent worker to attend with a uniform and the necessary training and a taxi driver turns up. They’d think it was a hoax call,” Fegan adds.

In response, Severn Trent insists that drivers were used for small leakages (about 50 leaks over the 2-week period) and only to “quickly assess the correct response.” They don’t substitute for water technicians but only replace them for a job that doesn’t require any kind of training or skill in this sense.

This way, technicians can focus on more important stuff, like “fixing leaks rather than simply assessing them,” the company says

 

Ca raspuns la aceste afirmatii compania de apa a afirmat ca soferii doar au trimis informatia pentru a putea fi evaluata rapid de tehnicienii pregatiti in acest scop. Acesti soferi nu inlocuiesc tehnicienii, ei ajuta si ofera posibilitatea de a lasa tehnicienii sa se concentreze pe lucruri mai importante.

 

Avand in vedere traficul si perioadele de timp necesare deplasarii unei echipe doar sa constate ce s-a semnalat, acesta idee cred ca are impact imediat. Daca luam in considerare ca AMAZON a incercat sa utilizeze dronele pentru a livra colete (pana s-a opus cineva din congresul SUA) probabil ca viitorul ramane a ne ajuta de tehnologie in functie de nevoile aparute.

 

SURSA

https://www.autoevolution.com/news/british-water-company-sends-uber-and-taxi-drivers-to-investigate-leaks