Detectivii Apei Pierdute nr. 10

Stimati colegi,stimate colege din domeniul apei.

Mos Nicolae ne-a adus numărul 10 al revistei Detectivii Apei Pierdute.

În acest număr puteți descoperi soluții tehnice la problemele cu care vă confruntați, puteți să treceți în revistă evenimentele și învățăturile anului 2017, puteți să va stabiliți priorități legate de evenimente viitoare și multe alte lucruri.

Am avut onoarea de a-l intervieva pe domnul Will Jernigan, un expert internațional în managementul apei, care zilele acestea a fost gazda celui mai mare eveniment desfășurat in SUA –  North American Water Loss 2017.

Picătura de istorie ne descrie câteva lucruri interesante despre două personalități : Karl Imhoff și Vasile Ciomoș.

Partea tehnică de studii și cercetări aduce în prim plan un interesant Studiu de caz legat de apa care nu aduce venituri de la Compania de apă Someș.

Un alt articol din domeniul studiilor și cercetărilor este legat de estimarea indicatorilor de performanță în rețelele de mici dimensiuni. Sunt câteva aspecte care cu siguranță ne vor pune pe ganduri.

Poate ați auzit despre conducta care permite monitorizarea și identificarea pierderilor de apă.Este o conductă care are capacitatea de a-ți transmite locul în care a apărut o avarie.

O altă abordare interesantă este și cea în care utilizăm conductele și pentru altceva decât pentru transportul apei….

Vreau să mulțumesc tuturor colaboratorilor, celor care susțin acestă inițiativă și mai ales vouă cititorilor.

Vă doresc lectură plăcută și utilă.

Apăsați pe imagine.

 

Detectivii Apei Pierdute nr. 10Colaboratori :

RadiodetectionBest Invest SRL, distribuitor autorizat de echipamente profesionale de detecție și localizare utilități îngropate și echipamente de detecție pierderi apă.

FASTBest Invest SRL, distribuitor autorizat de echipamente profesionale de detecție și localizare utilități îngropate și echipamente de detecție pierderi apă.

SewerinSmartech SRL , distribuitor autorizat de echipamente profesionale de detecție și localizare utilități îngropate și echipamente de detecție pierderi apă.

Envirotronic – distribuitor autorizat de echipamente profesionale debitemetre , măsurători parametrici analitici,etc.

Titan– distribuitor autorizat de echipamente profesionale de inspecție video a conductelor de apă, identificare avarii, identificare branșamente ilegale,etc.

Roboterr-o tehnologie românescă patentată pentru construcția canalizării fără om ăn șanțul de canalizare, fără panouri de sprijin

Leader Eco SRL– cel mai important distribuitor de echipamente de inspecție video din România.

 

HTI, Megger – SebaKMT, Aliaxis, Funke, Termo Tools, Ridgid