SebaKMT și  Tehnologia IoT

SebaKMT, cu peste șapte decenii de experiență în dezvoltarea sistemelor de măsurare, s-a afirmat ca un lider de încredere în monitorizarea și localizarea scurgerilor în rețelele de distribuție a apei potabile. Începând cu înființarea sa în 1952, compania și-a construit reputația ca un partener de încredere pentru utilitățile de apă, cu aproximativ 95% din produsele sale rezultate din propriile dezvoltări.

În 2012, SebaKMT a devenit parte a Grupului Megger din Marea Britanie, o entitate cunoscută pentru echipamentele de testare și măsurare de înaltă calitate în sectorul energetic. Această asociere a adus SebaKMT într-un context global mai larg, permitându-i să-și extindă portofoliul de soluții inovatoare și să se concentreze pe îmbunătățirea eficienței rețelelor de apă.

Soluția inovatoare „SmartEAR” dezvoltată de SebaKMT abordează eficient problemele legate de pierderile de apă în rețelele de distribuție. Acești senzori avansați analizează modelele de zgomot și frecvență pentru a identifica și localiza scurgerile din conductele de apă. Pentru a răspunde cerințelor clienților pentru o monitorizare continuă și cuprinzătoare a datelor în rețelele de apă, SebaKMT a integrat capabilități de transmisie la distanță în înregistratoarele sale de zgomot, transformându-le într-o rețea de Internet of Things (IoT) inteligentă.

Această prezentare necesită JavaScript.

Inițial bazată pe tehnologii de repetor și GSM, soluția a evoluat către tehnologii moderne LPWA (Low-Power Wide-Area), cum ar fi Narrowband-IoT și LTE-M, pentru a asigura o transmisie stabilă a datelor chiar și în condiții dificile și cu o durată lungă de viață a bateriei. Prin intermediul unei aplicații speciale pentru smartphone, tehnicienii pot gestiona și monitoriza în timp real senzorii pe teren, facilitând intervențiile rapide și eficiente.

Datele colectate de senzori sunt transmise către platforma cloud SebaKMT „POSEYEDON” prin intermediul cartelei SIM IoT de la Vodafone Business. Această platformă analizează datele în timp real, identifică posibilele scurgeri sau modele neobișnuite (corelare la distanță) și le prezintă în mod clar în backend-ul POSEYEDON. Această abordare nu numai că optimizează eficiența gestionării rețelelor de apă, ci și contribuie la reducerea costurilor și la conservarea resurselor.

Colaborarea strânsă cu Vodafone Business în cadrul acestei inițiative demonstrează angajamentul ambelor companii pentru inovație și sustenabilitate în gestionarea resurselor de apă. Utilizând tehnologia IoT avansată și expertiza extinsă a Vodafone în domeniul conectivității, SebaKMT este pe drumul cel bun pentru a transforma gestionarea resurselor de apă într-un proces durabil și eficient, având un impact pozitiv asupra comunităților și a mediului înconjurător.