Apariția Ghidului IWA –  DMA 2024: O actualizare necesară în gestionarea pierderilor de apă

Zonele Măsurate pe Districte (DMAs)

descarca de aici ghidul original in limba engleza

IWA DMA Guidance Notes 2024

poti descarca aici si versiunea in limba romana

IWA DMA Guidance Notes 2024 RO

 

În lumea în continuă schimbare a managementului resurselor de apă, actualizările periodice sunt cruciale pentru a ține pasul cu tehnologia și practicile în evoluție. În acest sens, Grupul Specialist în Pierderi de Apă al Asociației Internaționale a Apei (IWA) a lansat Ghidul IWA DMA 2024, marcând o etapă importantă în gestionarea pierderilor de apă.

Originea acestor ghiduri se găsește în eforturile echipei DMA a Grupului Specialist în Pierderi de Apă, constituită la Conferința Specializată a IWA „Managementul Pierderilor de Apă – O Abordare Practică” din Cipru în 2002. Aceste ghiduri inițiale au oferit o bază solidă pentru practici eficiente în gestionarea pierderilor de apă, însă o revizuire era necesară pentru a ține cont de progresele tehnologice și de schimbările în proceduri apărute în cei 20 de ani de la elaborarea ghidurilor inițiale.

Grupul Specialist în Pierderi de Apă a constatat că actualizarea ghidurilor era crucială pentru a reflecta schimbările de tehnologie și proceduri și pentru a oferi o perspectivă mai internațională, în contrast cu documentele bazate doar pe Regatul Unit. Astfel, Ghidul IWA DMA 2024 își propune să acopere aceste aspecte și să ofere o resursă actualizată și relevantă pentru profesioniștii din domeniul gestionării pierderilor de apă din întreaga lume.

Principalele aspecte abordate în această actualizare includ noile tehnologii și practici care au devenit disponibile în ultimii ani, cum ar fi instrumentele de monitorizare și gestionare a pierderilor de apă, metodele de detectare a scurgerilor și instrumentele de modelare și analiză a rețelelor de distribuție a apei. De asemenea, Ghidul IWA DMA 2024 se concentrează pe integrarea unor abordări inovatoare și pe promovarea celor mai bune practici în managementul pierderilor de apă, având în vedere diversitatea și specificul diferitelor regiuni din întreaga lume.

O copie a acestor Ghiduri DMA 2024 este disponibilă și atașată acestui anunț, oferind profesioniștilor din domeniu o resursă valoroasă pentru îmbunătățirea performanței și eficienței în gestionarea pierderilor de apă.

Prin lansarea Ghidului IWA DMA 2024, Grupul Specialist în Pierderi de Apă al IWA reconfirmă angajamentul său față de promovarea celor mai bune practici și inovații în gestionarea resurselor de apă, contribuind astfel la asigurarea unei utilizări durabile și eficiente a acestui resursă esențială pentru viață.

Aceste Note de Orientare sunt destinate ca o introducere pentru practicienii în domeniul pierderilor de apă privind beneficiile, proiectarea și gestionarea activităților de control al pierderilor de apă, bazate pe utilizarea zonelor măsurate pe districte (DMAs).

descarca de aici ghidul

IWA DMA Guidance Notes 2024

poti descarca aici si versiunea in limba romana

IWA DMA Guidance Notes 2024 RO