Anul acesta suntem mai norocosi decat de obicei, pentru ca primavara pare sa fi venit mai devreme si deja incercam sa ghicim in jurul peticelor de zapada care se topesc rapid silueta gingasa a unui ghiocel sau sa prindem in trecere parfumul unei zambile. Suntem probabil genetic structurati sa iubim zilele cu soare, florile si primavara si poate de aceea luna martie ne face pe toti, simpli locuitori ai oraselor, sa fim mai senini si mai fericiti decat in orice alta perioada din an.

 

Pentru ca noi sa ne putem bucura si in mediul citadin de bucuria primaverii, factorii de decizie si urbanistii sunt obligati sa tina cont si sa se preocupe de foarte multe elemente mai putin vizibile, mai putin spectaculoase, dar foarte interesante si extrem de importante pentru viata unui oras. Pentru ei, in perioada 13 – 16 martie 2017 se va desfasura la Bucuresti simpozionul “Saptamana planificarii si gestiunii mediului subteran urban”, un eveniment al carui scop principal este sa aduca o importanta contributie in procesul de interactiune si relationare intre expertii care au dezvoltat cunostiinte despre mediul subteran al zonelor urbane si urbanisti sau factori de decizie in procesul de planificare urbana.

Participantii vor avea ocazia sa obtina o imagine clara asupra activitatii de management al subteranului urban si vor intelege ca problemele de geologie si hidrologie urbana sunt o provocare pentru dezvoltarea unui oras modern si pentru confortul locuitorilor sai. In cele patru zile ale manifestarii vor fi organizate sase seminarii stiintifice, la care si-au anuntat participarea peste 100 de persoane din toate colturile lumii, implicate in planificarea urbana si care sunt preocupate de cum vor evolua orasele noastre in urmatorii ani.

Va dorim o primavara minunata!

 

 

Liliana Alexandru

PR Eveniment

TM 0745 342 450