Termodebitmetru portabil FlowTemp ST®

Anul 1972: AFRISO introducea pe piaţă, în Germania, un aparat complet nou: primul analizor de gaze electronic, portabil, COMBILYZER RGT-02.

Anul 2016: AFRISO prezintă o nouă premieră, o inovaţie absolută în domeniul alimentării cu apă:

 

FlowTemp ST®

 flowtemp
Determinarea parametrilor de furnizare a apei potabile sau apei calde produsă de boilere sau preparatoare instant este revoluţionată cu ajutorul termodebitmetrului FlowTemp ST®.

FlowTemp ST® permite determinarea instantanee, simultană şi extrem de precisă a:
– debitului
– temperaturii / diferenţei de temperatură
– puterii
– volumului total

Ideal pentru verificarea:
contoarelor şi debitmetrelor montate în instalaţie

– parametrilor de furnizare apa din retea, catre consumatorii individuali

– boilerelor
– instanturilor

FlowTemp se plasează direct sub jetul de apă de la chiuvetă. Se pot citi direct pe tabletă / smartphone sau aparat din seria BlueLine valoarea exactă a debitului de furnizare a apei precum şi temperatura.

De asemenea, este afişată cantitatea totală de apă înregistrată de FlowTemp şi se compară cu cantitatea contorizată de apometru. În acest fel se poate constata dacă apare o diferenţă semnificativă între indicaţia aparatului de măsură AFRISO şi cea a contorului de apă, respectiv dacă se justifică demontarea contorului din instalaţie şi verificarea metrologică a acestuia pe un stand de verificări – practic se pot evita costuri inutile şi indisponibilizarea temporară a instalaţiei de alimentare cu apă.

 

Vremurile aparatelor dificil de utilizat au trecut! Cu noul termodebitmetru FlowTemp ST® nu mai este necesar efortul de a citi datele pe aparat în timpul măsurării. Afişarea valorilor se efectuează instantaneu pe:

– tabletă / smartphone iOS / Android

– analizorul de gaze / manometrul digital / termometrul digital AFRISO S6600
prin intermediul Bluetooth.

Listarea protocolului de măsurare se poate realiza pe imprimanta portabila Europrinter, direct la locul determinării.

Aparatul beneficiază de o tehnologie unică în lume. FlowTemp ST® este un aparat de măsură profesional, extrem de compact, de înaltă precizie, proiectat şi fabricat exclusiv în Germania şi este verificat TÜV. Înălţimea foarte redusă (de ca. 15 cm) permite măsurarea chiar şi în cazul spaţiilor  înguste.

FlowTemp ST® poate îndeplini şi o sarcină extrem de importantă: protecţia  împotriva Legionella, pericolul nevăzut din instalaţiile de apă. Legionella este o bacterie care poate apărea în instalaţiile de apă. Aceasta poate cauza persoanelor cu imunitate scăzută o boală foarte periculoasă, de aceea sunt foarte importante măsurile de prevenire a apariţiei acestei bacterii. Una dintre posibilităţi este metoda termică, metodă care cu ajutorul FlowTemp ST® poate fi optim aplicată şi documentată. Pentru aplicarea acestei metode, întreaga instalaţie de apă potabilă trebuie adusă la o temperatură de minim 70°C. Fiecare baterie (baie, bucătărie, etc) trebuie deschisă şi asigurat consum de ACM la temperatura de 70°C, minim 3 minute. Pericolul apariţiei acestei bacterii poate fi înlăturat prin astfel de acţiuni, efectuate cu regularitate.

 

flowtemp2

Avantaje:

  • Cea mai simplă utilizare: conectare automată cu aparatul din seria BlueLine şi măsurarea poate începe !
  • Rezultate rapide: debitul şi temperatura sunt măsurate simultan, iar energia este calculată, fără a fi necesare proceduri de măsurare complicate
  • Verificare TŰV
  • Internet of Things: viitorul, acum!
  • Eliminarea erorilor datorită transferului digital al datelor măsurate: datorită transferului Bluetooth, datele măsurate nu mai trebuie transcrise manual
  • Prelucrare inteligentă a datelor: cu ajutorul FlowTemp ST® App
  • Dezvoltat şi produs în Germania. Tehnica consacrată „made in Germany”
  • Unic în lume: tehnologiede măsurare revoluţionară, patentată!
  • Cea mai nouă şi sigură tehnologie Bluetooth: conexiuni sigure chiar şi la distanţe mari, cu consum redus de energie

 

 

Vă invităm să ne contactaţi in Bucureşti, Braşov, Constanţa si Timişoara.

info@afriso.ro

www.afriso.ro

www.contoare-zenner.ro

www.analizoaredegaze.ro