Romania este reprezentata la cel mai inalt nivel in Grupul Specialistilor in Pierderi de Apa (WLSG) al Asociatiei Internationale a Apei (IWA).

Alexandru Aldea – asistent in cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti – Facultatea de Hidrotehnica (UTCB), expert pe modelare hidraulica si pierderi de apa, co-autor al revistei Detectivii Apei Pierdute, este incepand de astazi membru ales in Comitetul de Management al Grupului Specialistilor in Pierderi de Apa al Asociatiei Internationale a Apei.

 

 

Dl. prof. Alexandru Aldea este implicat in diverse activitati ce tin de pierderile de apa : organizator al workshopurilor Detectivii Apei Pierdute, webinarii IWA si webinariile saptamanale Detectivii Apei Pierdute 2020, expert pe proiecte de modelare hidraulica si pierderi de apa in Romania, participant cu lucrari in conferinte de pierderi de apa WaterLoss, etc.

Prezentarea sustinuta in cadrul WLSG – IWA are peste 530 de vizualizari si dezbate un subiect foarte important in cadrul balantei apei:

Propunerile dl. prof.

*Profesionistii care se ocupa cu pierderile de apa sunt adusi inapoi in mediul academic pentru a impartasi studentilor si profesorilor lucruri concrete

*Diseminarea informatiilor, primite de la experti internationali in pierderile de apa, in limba locala

*introducerea curriculei legate de pierderile de apa in universitati

*un portal unde sa existe acces la mentori in managementul pierderilor de apa

Solutiile nu vin de la voluntari profesionisti, solutiile vin de la profesionisti voluntari.