Ziua Mondială a Apei a fost declarată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, în luna decembrie 1992.

Astăzi, ca de altfel, în fiecare zi de 22 martie sărbătorim, începând cu anul 1993 și în România, această importantă zi pentru întreaga noastră comunitate.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are rolul de creşte gradul de conştientizare a populației Globului cu privire la cele 2,2 miliarde de oameni care trăiesc fără acces la apă potabilă şi are în vedere relansarea dezbaterilor cu privire la identificarea unor soluții sustenabile pentru soluţionarea crizei globale a apei.

Totodată, celebrarea Zilei Mondiale a Apei are menirea de a sprijini atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă (ODD) 6: apă şi canalizare pentru toţi până în 2030, al Strategiei ONU de Dezvoltare Durabilă 2030. La nivel global, ONU celebrează acest moment prin intermediul unui eveniment despre care pot fi găsite detalii în linkul următor:  https://www.unwater.org/worldwaterday2021/.

Sloganul sub care este marcată Ziua Mondială a Apei în anul 2021 este „Prețuim apa” și ne reamintește de datoria noastră de a le mulțumi în această zi de sărbătoare și de a le ura LA MULȚI ANI tuturor specialiștilor care activează în domeniul APEI!