Îmbunătățește-ți abilitățile de management al pierderilor de apă cu aceste cărți recomandate

Pierderile de apă pot fi o provocare majoră pentru operatorii de sisteme de alimentare cu apă. În acest articol, îți recomandăm 10 cărți care îți pot îmbunătăți abilitățile de management al pierderilor de apă și te pot ajuta să dezvolți strategii eficiente pentru reducerea lor.

Cărți recomandate:

 1. „Water Loss Control” de AWWA – Acest manual cuprinde cele mai bune practici pentru controlul pierderilor de apă și abordează subiecte precum detecția pierderilor, evaluarea riscurilor și implementarea măsurilor de reducere a pierderilor.Această carte este considerată o lectură esențială pentru orice profesionist implicat în controlul pierderilor de apă. Cartea este disponibilă pe site-ul American Water Works Association la prețul de 250 de dolari.
 2. „Water Loss Reduction: AWWA Manual M36” de AWWA – Această carte este o resursă completă pentru reducerea pierderilor de apă. Conține informații detaliate despre tehnici de detectare și localizare a pierderilor, precum și despre strategii de reducere a pierderilor prin reparații și înlocuirea rețelelor.Această carte furnizează o perspectivă cuprinzătoare asupra problemelor legate de pierderile de apă și a modurilor de reducere a acestora. Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul Amazon la prețul de aproximativ 45 de dolari.
 3. „Smart Water Utilities: Complexity Made Simple” de Pankaj Pande și Rodrigo Mena – Această carte explorează modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăți eficiența sistemelor de alimentare cu apă și pentru a reduce pierderile de apă.
 4. „Water Loss Management” de Stuart Hamilton – Această carte oferă o perspectivă detaliată asupra pierderilor de apă și a modului în care acestea pot fi gestionate prin abordări proactive și prin implementarea unor tehnologii inovatoare.Această carte este o resursă utilă pentru profesioniștii implicați în managementul pierderilor de apă. Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul IWA Publishing la prețul de aproximativ 135 de dolari.
 5. „Water Loss Reduction: Principles and Practices” de Julien Dinerstein și Ronan Cleary – Această carte este o resursă utilă pentru operatorii de sisteme de alimentare cu apă care doresc să îmbunătățească eficiența și să reducă pierderile de apă. Ea abordează subiecte precum evaluarea riscurilor, analiza datelor și implementarea soluțiilor tehnice.
 6. „Water Loss Control: Solutions for the 21st Century” de Stuart Hamilton și Gerard Loubier – Această carte oferă o privire detaliată asupra modului în care pierderile de apă pot fi gestionate prin intermediul tehnologiilor avansate și al abordărilor inovatoare.
 7. „The Water-Wise Home: How to Conserve, Capture, and Reuse Water in Your Home and Landscape” de Laura Allen – Această carte se concentrează pe modul în care proprietarii de case pot reduce pierderile de apă prin intermediul practicilor de conservare a apei.
 8. „Water Loss Reduction Techniques” de Dan Stevens
 9. „Water Loss Control Manual” by AWWA (American Water Works Association)
 10. „Water Loss Reduction” by Julian Thornton-Smith and Andrew Walker.Această carte oferă o perspectivă asupra strategiilor disponibile pentru reducerea pierderilor de apă. Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul Amazon la prețul de aproximativ 70 de dolari.
 11. „Water Loss Control” by Neil S. Grigg
 12. „Water Efficiency: Building a Pathway for Professionals” by Mary Ann Dickinson
 13. „The Efficient Use of Energy” by William D. Nordhaus
 14. „Leak Detection: Technology and Implementation” de Gustaf Olsson: Această carte oferă o perspectivă detaliată asupra tehnologiilor disponibile pentru detectarea scurgerilor de apă și implementarea acestora. Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul Amazon la prețul de aproximativ 170 de dolari.
 15. „Performance Indicators in Water Supply and Sanitation” de World Bank: Această carte furnizează o perspectivă asupra indicatorilor de performanță utilizati în sectorul de apă și igienă. Cartea este disponibilă pe site https://iwaponline.com/ebooks/book/597/Performance-Indicators-for-Water-Supply-Services
 16. „Water Loss Reduction for Water Utilities” de Kevin L. Kluge: Această carte oferă o perspectivă asupra strategiilor și tehnologiilor disponibile pentru reducerea pierderilor de apă în companiile de utilități.

 

iată o listă cu link-uri către site-urile unde puteți găsi cărțile respective și prețurile lor aproximative:

 1. „Water Loss Control Manual” de American Water Works Association – disponibilă pe site-ul oficial al AWWA (https://www.awwa.org/store/productdetail.aspx?productid=15652) la prețul de 195 de dolari.
 2. „Water Loss Reduction: A Guide to Managing Distribution System Leakage” de Stuart Hamilton – disponibilă pe site-ul Amazon (https://www.amazon.com/Water-Loss-Reduction-Distribution-Management/dp/1843396686) la prețul de 70 de dolari.
 3. „Water Loss Management” de Stuart Hamilton – disponibilă pe site-ul IWA Publishing (https://www.iwapublishing.com/books/9781780406199/water-loss-management) la prețul de aproximativ 130 de dolari.
 4. „Water Loss Control: A Guide for Water Utilities” de Julian Thornton – disponibilă pe site-ul Amazon (https://www.amazon.com/Water-Loss-Control-Guide-Utilities/dp/1583218719) la prețul de 60 de dolari.
 5. „Water Loss: Concepts and Solutions” de Paul Fanner – disponibilă pe site-ul IWA Publishing (https://www.iwapublishing.com/books/9781780407080/water-loss-concepts-and-solutions) la prețul de aproximativ 120 de dolari.
 6. „Water Loss Reduction” de Stuart Hamilton și Ludovico Ferraris – disponibil pe Amazon la prețul de aproximativ $170.99.
 7. „A Practical Guide to Reducing Water Loss” de Neil S. Grigg – disponibil pe Amazon la prețul de aproximativ $83.54.
 8. „Water Loss Control” de Julian Thornton-Smith și Peter Mason – disponibil pe Amazon la prețul de aproximativ $214.54.
 9. „Water Loss Management” de Thomas Walski, Donald Lauria și Kenneth Lanfear – disponibil pe Amazon la prețul de aproximativ $159.99.
 10. „Leak Detection Technology and Implementation” de Stuart Hamilton – disponibil pe Amazon la prețul de aproximativ $139.99.
 11. „Advanced Pressure Management Techniques” de Stuart Hamilton – disponibil pe Amazon la prețul de aproximativ $109.99.
 12. „Water Loss Reduction Strategies” de Thomas M. Walski – disponibil pe Amazon la prețul de aproximativ $103.99.
 13. „Water Loss Reduction: Principles and Practices” de Julian Thornton-Smith și Peter Mason – disponibil pe Amazon la prețul de aproximativ $184.00.
 14. „Performance Indicators for Water Supply Services” de N. K. Goel și R. Ramanathan – disponibil pe IWA Publishing la prețul de aproximativ $122.00.