This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Cele mai bune cărti despre pierderile de apă

/, Concepte, Linkuri utile, Mondo/Cele mai bune cărti despre pierderile de apă
­

Cele mai bune cărti despre pierderile de apă

Care este cea mai bună carte despre pierderile de apă ?

carti

Nu există termenul de cea mai bună maşina, cel mai bun hamburger, cea mai bună carte…. pentru că fiecare persoană are propria sa viziune şi propria sa nevoie de la un anumit obiect/lucru/persoană. In consecinţă cel mai cel lucru rămâne acela la care apeleaza majoritatea şi care este recunoscut ca aducând valoare celor mai mulţi.

In rândurile următoare vă prezentăm câteva cărţi tehnice despre pierderile de apă foarte apreciate de experţii din domeniu. Am observat că literatura de „teren ” este mai greu accesibilă, adică acea literatură care să te înveţe pe lângă strategiile domeniului şi tehnicile pe care le poţi utiliza, câteva „secrete” ale meseriei de detector pierderi apă în teren.

Aceste lucrari prezentate sunt aparute sub egida Asociației Internaționale a Apei unde exista un grup de lucru WLSG – Grupul specialistilor in pierderile de apa. Cateva dintre aceste carti mai sunt disponibile pentru a fi achizitionate.Apasati pe imaginea cartilor pentru a le descarca sau pentru a le cumpara.

Evaluarea pierderilor de apa si planificarea strategiilor de reducere Pierdere

Aparuta in  2007, este scrisa de Paul Fanner. Acest raport recomanda sa nu se utilizeze procentele in evaluarea performantelor unui sistem, recomandand utilizarea indicatorilor precum ILI – indicele de scurgere al infrastructurii care este raportul dintre pierderile reale anuale curente CARL si pierderi reale anuale inevitabile UARL. Utilizarea indicatorilor volumetrici precum pierderi reale per conexiune pe zi este recomandat pentru stabilirea unor obiective de managenet ale pierderilor reale. Pentru pierderile aparente se recomanda utilizarea altor indicator volumetrici precum litrii per client pe zi.

CUPRINS :

 • 1. Introducere
 • 2. Definiții și indicatori de performanță
 • 3. Cuantificarea pierderilor de apă
 • 4. Nivelul economic al pierderilor de apă
 • 5. Planificarea și punerea în aplicare a măsurilor de reducere a pierderilor de apă
 • 6. Strategiile de comunicare a pierderilor de apă
 • Anexa A. Studiul literaturii
 • Studii de caz Anexa B. America de Nord
 • referinte
 • Bibliografie.

 

Vă rugăm să contactați  Water Research Foundation  pentru a achiziționa acest raport.

LeakDetection

Șase ani mai târziu, Stuart Hamilton si Bambos Charalambous au editat o carte privind Detectarea scurgerilor: Tehnologie și implementare. Cartea ajută utilitățile de apă să dezvolte și să implementeze programe de eficiență, prin capitole care acoperă intervalul de stat-of-the-art instrumente de optimizare, matrici, principii acustice și de analiză.

În scopul de a îmbunătăți eficiența, utilitățile de apă trebuie să aplice bunele practici în detectare a scurgerilor. Detectarea scurgerilor: Tehnologie și Implementare oferă asistență utilităților de apă cu dezvoltarea și punerea în aplicare a programelor de detectare a scurgerilor. Detectarea scurgerilor și repararea este una dintre componentele de control a pierderii de apă. In plus, tehnicile sunt discutate în cadrul acestei cărți și sunt prezentate studii de caz relevante. Cartea oferă informații utile și practice cu privire la aspectele de scurgere.

 Cuprins
Introducere;

Matricile technologiei;

Principii acustice; Istoria acusticii;

Tehnologii de detectare a scurgerilor;

Alte tehnici;Instrumente de optimizare pentru scurgeri ;

Optimizare ; Evaluarea sistemului;

Procesul  Câmp de date;

Analiza de optimizare; Analiza post-optimizare;

Studii de caz;

Informații utile și practice cu privire la aspectele de scurgere.

 Managementul apei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stuart Hamilton, apoi a facut echipa cu Ronnie MacKenzie în Managementul Apei și Pierderile de apă (2014), care oferă materiale informative generale utile și de referință pentru a ajuta la explicarea diferitelor abordări și intervenții utilizate pentru a reduce pierderile sistemice. Studii de caz au evidențiat procesele care funcționează cel mai bine, și de gestionare a presiunii de acoperire, de detectie a scurgerilor, repararea, recondiționarea, implicare și sensibilizarea comunității.

Problemele și provocările Reducerea nefacturate Apă

Bazându-se pe activitatea de pierdere a apei , Rudolph Frauendorfer și Roland Liemberger amplifică lecții din experiențele lor practice din Asia, unde au adunat experiente în problemele și provocările privind reducerea apei nefacturate ,raportul este publicat de Banca de Dezvoltare din Asia.

 

de aquaeductu

Sextus Julius Frontinus (c 40-103 d.Hr.) a fost primul detectiv al apei pierdute. In anul 95 dHr. a fost numit comisar al apei de catre imparatul Nerva. In acest rol el a lasat o mostenire umanitatii prin lucrarile sale De aquaeductu, in care povesteste despre apeductele Romei antice, despre exploatarea lor, despre problemele cu care se confrunta pentru a identifica pierderi si furturi de apa. Astfel el descrie defectele apeductelor, aspecte pe care istoricii arhitecturali nu le consemneaza. Cartea sa merge dincolo de infrastructura de apă pentru a revela mintea unui funcționar public care se abate de la corupție și transformă un loc de muncă confortabil într – o poziție de statură și responsabilitate imensă. Ceea ce nu putea suporta Frontinus au fost pierderile de apă din cauza neglijenței. La preluarea funcției, el a efectuat ceea ce ar fi fost primul audit de apă din lume: un studiu descriptiv și o analiză detaliată a performanței de către toate cele nouă apeducte. El a documentat când au fost construite, de către cine, în ce scopuri; el a trasat rețeaua lor de distribuție; el a urmarit sursele lor, dimensiuni, desene sau modele, volumul de intrare și de descărcare cantitativ și calitativ. El a distins clase de apă potabilă de la consumabile de calitate inferioară . El a reformat legile care reglementează accesul la apă și bugetele și punerea în aplicare. Pentru  Frontinus, toate aceste cercetări meticuloase, pline de zel au fost doar un mijloc pentru a putea efectua întreținerea apeductelor.
Atunci, la fel ca și în prezent, lucrările de întreținere au fost considerate banale, plictisitoare și pedante. Nu au adus nici o glorie. Structuri  noi de aprovizionare cu apă este ceea ce profesioniștii cereau atunci și acum. El a ținut un ochi constant asupra echilibrului apei. El a devenit categoric obsedat de reducerea, dacă nu eliminarea scurgerilor . Scurgeri de apa nu au fost doar o problemă fizică, ele au fost si o problemă de sănătate publică,  sanitare și de canalizare. Mai presus de toate, el a văzut aceste pierderi ca un eșec moral, o amenințare tăcută la integritatea economică, echitatea socială și stabilitatea politică , care ar putea dăuna Romei dacă sunt ignorate.

 

performance indicators for water supply service 

Indicatorii de performanta ai sistemului de alimentare cu apa.Aflat la al treia editie, cartea este scrisa de Helena Alegre Jaime M. Baptista Enrique Cabrera Jr Francisco CubilloPatricia Duarte Wolfram Hirner Wolf Merkel Renato Parena

The Performance Indicators System can be used in any organization regardless of its size, nature (public, private, etc.) or degree of complexity and development. The third edition of Performance Indicators for Water Supply Services represents a further improvement of the original manual.

guidelines for water loss reduction

Apasati pe imagine pentru a descarca acest ghid.

 

 

water loss control manual

Manual de control a pierderii apei : Soluții practice la complexele probleme legate de Pierderile de apa

Autor: Julian Thornton

 • Idei și referințe colectate din întreaga lume fac manual Pierdere decontrol al apei un ghid deosebit de versatil, valoros într – o varietate largă de situații. 
 • Numeroase tabele, diagrame, diagrame, grafice, fotografii și explicații debază de informații prezente într – o rapidă de citire, ușor de digerat format și de a face cartea utilizabile imediat tuturor cititorilor indiferent de nivelul lor de expertiză. Dacă sunteți în căutarea pentru un manual de sunet piulițele și șuruburile privind eliminarea ineficiențe în sistemele dedistribuție a apei

WaterLossReduction

Autori: Dr. Joby Boxall, Dr. Sanjay Dahasahasra, Dr. Zoran Kapelan, Dr. Yehuda Kleiner, Dr. Stephen Mounce, Dr. Madhuri Mulay, David Turtle, Dr. Zheng Yi Wu, Malcolm Farley

Această carte descrie progrese importante in tehnologia care va juca un rol esențial în gestionarea scurgerilor și astrategiilor de reducere a pierderilor de apă.

losses-in-water-distribution-networks

Autori Malcolm Farley şi Stuart Trow.

Acesta este un manual de bune practici pentru abordarea pierderilor de apă în rețelele de distribuție a apei la nivel mondial. Sistemele și metodologii sunt prezentate pentru îmbunătățirea pierderilor de apă și de gestionare a scurgerilor într-o serie de rețele, de la sisteme cu o infrastructură bine dezvoltată a celor din țările în curs de dezvoltare în cazul în care ar putea avea nevoie să fie modernizată rețeaua.

Caracteristica esențială a manualului este o abordare de diagnostic pentru a dezvolta o strategie de pierdere a apei – folosind instrumentele adecvate pentru a găsi soluțiile potrivite – care pot fi aplicate la orice rețea. Metodele de evaluare a dimensiunii și volumului de pierderi de apă sunt conturate, împreună cu procedurile de stabilire a unor sisteme de detectare a scurgerilor de monitorizare precum și pierderile reale (de scurgere) procedurile de adresare a pierderilor aparente, prin introducerea unor politici de măsurare și de reglementare ale clienților sunt explicate. Sugestiile sunt făcute pentru gestionarea cererii și a programelor de conservare a apei, pentru a completa strategia de pierdere a apei. Recomandările sunt făcute pentru ateliere de formare și programe de operare și întreținere pentru a asigura un transfer de competențe și durabilitate. Manualul este ilustrat pe tot parcursul cu studii de caz.

m36

Este scos de Asociaţia Americană a Apei AWWA.

The American Water Works Association. (AWWA) a lansat a patra ediție a M36 Audituri de apă și programe de control a pierderilor.

M36 oferă informații valoroase pentru a ajuta la determinarea costului de probleme, cum ar fi eroarea contorului și furtul precum si moduri în a preveni aceste probleme care apar.

In noua ediție sunt date de sinteză din auditurile de apă colectate de la peste 200 de utilități, care poate ajuta la ghidarea în înțelegerea metodelor și abordărilor utilizate în domeniu.

In plus, M36 a fost editată în mod special, pentru a fi utilizat în mod eficient în combinație cu Software-ul de apă de audit gratuite puse la dispozitie de AWWA.

Imagini pentru Good Practices on Leakage Management

EU Reference document Good Practices on Leakage Management

Apasati pe imagine pentru a descarca documentele sau pe linkurile urmatoare:

Good Practices on Leakage Management – Main Report

EU Reference document Good Practices on Leakage Management

Good Practices on Leakage Management – Dissemination plan_Final

Capac de gestionare a scurgerilor

Leakage management and control A BEST PRACTICE TRAINING MANUAL

Autor : Malcolm Farley

Apasati pe imagine pentru a descarca documentul.

couv_iwa_district_metered_areas_guidance_notes_2007

District Metered Areas DMA

John Morrison.

Rocky Lane, Birmingham,

Dewi Rogers,

couv_iwa_guidance_notes_on_leak_detection_and_repair_2007

Leak location and repair

Principal Authors:

Richard Pilcher:

Stuart Hamilton:

Huw Chapman:

David Field:

Bojan Ristovski:

Stuart Stapely:

couv_dai_manager_non_revenue_water_handbook_for_africa_en

GUIDANCE NOTES ON APPARENT LOSSES AND WATER LOSS REDUCTION PLANNING

 Co-authors:
Michel Vermersch
Fatima Carteado
Alex Rizzo
Edgar Johnson
Francisco Arregui
Allan Lambert
Vizitati  www.iwapublishing.com pentru a obține toate publicațiile IWA.
By |20 octombrie 2016|Blog, Concepte, Linkuri utile, Mondo|1 Comment

About the Author:

One Comment

 1. Alex 4 mai 2017 at 20:33 - Reply

  Foarte interesant și util

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.