In cadrul celei de-a 20-a editie a expozitiei EXPOAPA a avut loc concursul dedicat instalatorilor cu tema Instalare bransament sub presiune. Expoapa reprezinta cel mai important eveniment dedicat producatorilor si companiilor de apa, cel mai important eveniment pentru comunitatea apei din Romania care are loc anual. In cadrul Expoapa are loc Forumul regional al apei Dunare-Europa de est, unde in fiecare an se dezbat teme de interes pentru companiile de apa prin organizarea de conferinte, targuri si expozitii care scot in evidenta noutatile tehnice din domeniu.

Evenimentul- concurs a avut loc intr-un cort amplasat in curtea Palatului Parlamentului din Bucuresti in data de 15 mai 2018. Organizatorul acestui eveniment a fost Asociatia Romana a Apei, iar domnul Aurel Presura – directorul general adjunct de la RAJA Constanta este cel care a facut posibil acest eveniment punand in miscare toate rotitele necesare organizarii.

Fiecare echipa concurenta a fost formata din 2 instalatori si un coordonator. Echipele participante au reprezentat companiile de apa din : Arges, Calarasi, Botosani, Tulcea, Brasov, Constanta, Bucuresti, Timis, Mehedinti. Instalatorii au fost provocati sa efectueze un bransament de apa intr-o teava de fonta aflata sub presiune. Cu ajutorul unor echipamente si dispozitive special proiectate aceasta operatiune a fost realizata cu succes de catre toate echipele. Avantajul acestei tehnologii consta in a efectua un bransament de apa fara a fi nevoie de a inchide apa celorlalti consumatori, fara a fi nevoie de a goli teava de apa, fara a fi nevoie sa te uzi.

 

Nu cred ca poti face treaba de azi cu metodele de ieri si sa fi in afaceri si maine …

H. Nelson Jackson

 

Este adevarat si faptul ca putine din echipele participante au in dotare astfel de echipamente (deocamdata), dar organizatorii au pregatit sesiune de instruire pentru echipele participante.

Instalatorii s-au aratat incantati de tehnologia prezentata, fiecare dintre ei povestind metodele pe care le aplica in practica pe retelele lor. Activitatea de zi cu zi te provoaca sa gasesti solutii, solutii care au fost „dezvaluite” colegilor de breasla.

Ca si orice concurs care se respecta, avem si castigatori

 

Locul I  –  ApaNova Bucuresti

 

Locul II – RAJA Constanta

Locul III – SECOM Dr. Tr. Severin

 

 

 

Norocul trebuie sa te gaseasca muncind … pregatirea este cea care face diferenta

S-a putut observa de catre toti participantii cum echipajul companiei ApaNova din Bucuresti era foarte motivat si pregatit de a castiga acest concurs. I-am intrebat cum au facut selectia instalatorilor care sa participe la acest concurs si au spus ca au organizat intern un concurs in care cei mai buni s-au calificat sa reprezinte compania de apa. Apoi acea echipa a facut „antrenament”. Recordul acestei editii a fost de 3 minute 17 secunde si 12 miimi.

Castigatorii acestei editii ne vor reprezenta in septembrie la un concurs similar ce va avea loc in Ungaria.

Le dorim succes.

poze de la eveniment se pot vedea accesand linkul urmator :

POZE CONCURS 2018