Concursul „Stan Vidrighin” dedicat instalatorilor

Inceput in anul 2015 la Timisoara prin Fundatia Aquademica, concursul dedicat instalatorilor a pornit de la dorinta de a promova tehnologii moderne de a realiza bransamente de apa pe diverse tipuri de conducte aflate sub presiune fara a fi nevoie de a inchide apa atunci cand se realizeaza gaurirea tevilor.

 

 

In prezent concursul Instalare bransament sub presiune este organizat in cadrul expozitiei EXPOAPA de catre Asociatia Romana a Apei, anul acesta fiind organizat in data de 29 septembrie 2022 la Sibiu.

La aceasta editie au participat 14 companii de apa din tara : Timisoara, Tulcea, Botosani, Arad, Iasi, Tg Mures, Focsani, Constanta, Sibiu, Turda, Galati, Gorj, Brasov, Deva.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Obiectivele concursului sunt:

-perfectionarea cunostintelor de specialitate, a aptitudinilor si deprinderilor specifice necesare in activitatea instalatorilor care realizeaza mentenanta retelelor de apa

-evaluarea nivelului de pregatire si a capacitatii de interventie a echipelor participante

-popularizarea in randul publicului a unor aspecte din activitatile desfasurate in cadrul prestarii serviciilor de alimentare cu apa privind interventiile pentru efectuarea bransamentelor noi, reabilitarii si reparatiilor

-extinderea si imbunatatirea relatiilor de cooperare si colaborare dintre specialistii echipelor companiilor de apa din tara

 

Proba concursului  a constat in realizarea unui bransament sub presiune intr-o conducta de polietilena.

Fiecare echipa a fost formata din 2 instalatori si un coordonator.

Această prezentare necesită JavaScript.

Desfasurarea probei 

Piesele necesare executarii bransamentului precum si echipamentul necesar gauririi sub presiune a fost pus la dispozitie de catre organizator.

Echipele au trebuit sa monteze colierul de bransare, sa efectueze gaurirea conductei sub presiune, sa monteze robinetul de concesie si piesa de legatura, robinetii si apometrul.

Fiecare bransament trebuie sa fie executat etans .

COONCURSUL

Această prezentare necesită JavaScript.

Componenta comisiei de jurizare

prof. univ.dr.ing. Ioan Bica

dr.chim.Epsica Chiru

ing. Maierean Tatu

Orosz Norbert

Adriana Lacatusu

CASTIGATORII

Locul 1 CUP Focsani

Locul 2 Aquatim Timisoara

Locul 3 Botosani

Această prezentare necesită JavaScript.

Puteti urmarii imagini de la competitie