PERFORARE – SA – UNI SUB PRESIUNE!

 

CONECTARE SI PERFORARE SA – UNI d 315 – 400 / 160 LA O CONDUCTA DE APA (SDR17) SUB PRESIUNE FARA INTRERUPEREA FLUXULUI

 

La conectarea unei linii de ramificatie sub presiune, saua de bransare (SA – UNI) care se remarcă prin montare simpla – manipulare simpla si timp scurt pentru prelucrare, este solutia pentru o alternativa economica.

 

 

Solutionarea problemei si o alternativa economica fata de o piesa – T pentru conectarea unei ramificatii la o conductă aflata sub presiune, este saua de bransare (SA – UNI), care se caracterizeaza prin:

 

montare simpla – manipulare confortabila – timp scurt de prelucrare

 

Saua de bransare (SA – UNI) permite, realizarea de ramificari cu volum mare la o conducta principala cu efort putin, excavare minima si in special, fara intreruperea fluxului. Prin intermediul tehnologiei de fixare UNI TOP, saua de bransare este pozitionata cu exactitate pe conducta. Aceasta tehnica de montare necesita doar o fereastra de acces la conducta, deoarece nu necesită spatiu mare pentru montare.

 

Pentru a realiza ramificatia sub presiune fara a opri alimentarea cu apa, se utilizeaza o armatura de inchidere prin care se realizeaza perforarea conductei principale. După scurgerea timpului de racire 60 min. (30 min cu dispozitivul UNI TOP), se poate efectua testul de presiune si dupa un test pozitiv se poate perfora fara span prin armatura de inchidere cu diametrul de iesire mare d 160.

 

 

RAMIFICATIE d 160

 

O companie de distributia apei potabile vrea să realizeze o ramificatie la o conducta d 315 mm sub presiune. Datorita importantei alimentarii cu apa, fluxul nu trebuie oprit.

 

Măsură: Reabilitarea unei conducte de alimentare cu apa potabila.

Locul:            Brasov, Romania

 

Constructor: Compania Apa Brasov

Montator:     Fria Technic Weld

FRIALEN XL: SA – UNI 315 – 400 / 160

FRIATOOLS: Aparate de sudură

FRIAMAT prime, dispozitiv de

fixare UNI TOP

 

 

CONCLUZIE:

 

Proiectantul, constructorul si montatorul au evaluat pozitiv intregul proces si au fost impresionati la cat de bine a evoluat procesul de realizare a unei ramificatii la o conducta de apa potabia sub presiune si fara oprirea alimentarii cu apa in cel mai scurt timp posibil, rapid si fara complicatii.

 

La un proiect cu această semnificatie pentru alimentarea cu apa potabila, nu trebuie sa existe perturbari si intreruperea alimentarii cu apa potabila in timpul montarii – de aceea FRIATEC.

 

 

FRIATEC Aktiengesellschaft Division Technische Kunststoffe Steinzeugstraße 50 – 68229 Mannheim – Germany Tel +49 (0)621 48 62 82 8 info-frialen@friatec.de

www.frialen-xl.de