În ultimii ani, femeile au început să se implice tot mai mult în domeniul managementului pierderilor de apă și detectării pierderilor de apă. Această industrie este foarte importantă, deoarece pierderea de apă poate avea un impact major asupra mediului și economiei, deoarece resursele de apă sunt limitate și trebuie utilizate în mod eficient.

Există numeroase avantaje de a avea femei în echipele de detectare a pierderilor de apă, de a coordona activitatea de detectare a pierderilor de apa, de a crea si implementa strategii de reducere a pierderilor de apa. În primul rând, femeile aduc o perspectivă diferită asupra problemei, au rabdare și sunt capabile să găsească soluții mai inovatoare și mai eficiente. De asemenea, femeile sunt foarte atente la detalii și pot observa probleme care ar putea fi trecute cu vederea de către colegii lor de sex masculin.

Un exemplu de femeie care a adus o contribuție valoroasă în acest domeniu este Catherine Stanton-Davies, Managing Director la WATER LOSS RESEARCH & ANALYSIS LTD. Ea are o vastă experiență în domeniul managementului pierderilor de apă și este recunoscută ca o expertă în acest domeniu. De asemenea, Jo Parker, Director Tehnic specializat în managementul activelor îngropate, în special în industria apei, este un alt exemplu de femeie care a adus o contribuție valoroasă în acest domeniu.

Această prezentare necesită JavaScript.

În plus, există numeroase femei care sunt implicate în domeniul detectării pierderilor de apă la nivel local în România, cum ar fi Mirela Popescu expert tehnic, strategii si management  pierderi apă, KAJNÁK LEILA ZSOFIA coordonator inspecție rețele -inginer pierderi de apă  la Aquaserv Târgu Mureș, Gabriela Lefter inginer Apanova Ploiesti, Irina Munteanu Apanova Bucuresti, Gabriela Lupăncescu – CAO, Ana Maria Jurju – Envirotronic, Sabina Pistol – Klarwin sau Iulia Mihai – CEO Cefain. Aceste femei sunt exemple de lideri puternici și pasionați care lucrează pentru a găsi soluții la problemele legate de pierderea de apă și utilizarea eficientă a resurselor de apă.

Mai multe exemple de femei care au avut o contribuție valoroasă în acest domeniu sunt Daniela Fuchs-Hanusch, Mary Ann Dickinson, Marion Liemberger, Sarah Bentley, Peter Simpson, Liv Garfield, Susan Davy, Heidi Mottram, Nicola Shaw, Aurelie Chazerain, Dijana Draganovic,  Milene Aguiar, Afke Stellingwerff , Rana AL Beshtawi, Romalyn (Romalyn Uy) Malsi și Sara Venning. Acestea sunt doar câteva exemple de femei care au adus o contribuție valoroasă în acest domeniu, iar lista poate continua.

Femeile joacă un rol important în domeniul detectării pierderilor de apă și managementului acestora. Prin aducerea unei perspective diferite, femeile pot aduce soluții mai inovatoare și mai eficiente în lupta împotriva pierderii de apă.  Este important să recunoaștem aceste contribuții și să încurajăm mai multe femei să se implice în acest domeniu important și vital pentru societatea noastră. Acest articol este un omagiu pentru toate femeile care lucrează în acest domeniu și pentru eforturile lor de a face ca sistemul de alimentare cu apă să fie mai eficient și mai sustenabil.