EVENIMENT 2024

High Performance Engineering Solutions 2024 – INAS S.A.

Evenimentul ce reunește cei mai mulți experți din România în proiectare și simulare,  High Performance Engineering Solutions 2024, se va întâmplă în perioada 4-5 Aprilie, în Brașov [Hotel Kronwell*****].

High Performance Engineering Solutions 2024 rămâne un eveniment dedicat celor mai performante tehnologii digitale ce acoperă întreg procesul de dezvoltare-producție: design, manufacturare, simulare (structural, CFD, electromagnetic, optică, systems & embedded software), IoT, realitate virtuală și augmentată, digital twins.

Evenimentul aflat la cea de-a XVI-a ediţie, face parte din proiectul nostru de a construi o comunitate importantă de informare și socializare pentru companii, institute de cercetare și universități

 

Serviciile de utilități pentru apă, sprijinite de consultanții în domeniul ingineriei, se confruntă cu provocări interne semnificative, printre care se numără creșterea randamentului activelor, îmbunătățirea planificării de capital și reducerea costurilor operaționale. Acestea trebuie, de asemenea, să determine cum să crească eficiența operațională, să facă față cererii în creștere a populației, să gestioneze resursele de apă afectate de schimbările climatice și să îndeplinească obiectivele de durabilitate pe termen lung. Dar, poate cel mai important, pentru a construi un viitor sustenabil al apei, serviciile de utilități trebuie să anticipeze și să gestioneze ce se va întâmpla și de ce.

În această sesiune, vom examina proiecte cheie care demonstrează cum serviciile de utilități construiesc pentru reziliență, valorificând soluții digitale pentru a rezolva principalele provocări operaționale, cum ar fi apa cu venit negativ, eficiența energetică, reducerea riscului prin identificarea impacturilor potențiale și dezvoltarea planurilor de adaptare, și asigurarea furnizării de apă sigură și fiabilă clienților. În legătură cu apa cu venit negativ și pierderile: vom demonstra cum Bentley WaterGEMS și WaterSight pot fi utilizate pentru a dezvolta planuri active de gestionare a pierderilor care susțin delimitările zonei de management a apei, detectarea și localizarea evenimentelor de pierdere, integrarea datelor (de exemplu, date SCADA și de telemetrie), auditul apei conform IWA și alte raportări ale indicatorilor cheie de performanță și o platformă operațională în timp real cu instrumente de suport decizional pentru operațiunile de rețea.

Ziua 1 – Prezentare generală Bentley:

Titlu: Soluții Conectate pentru Infrastructură Durabilă, Rezilientă și Eficientă

Rezumat: Schimbările climatice, creșterea populației și îmbătrânirea infrastructurii au exercitat o presiune imensă asupra operatorilor de proprietăți, consultanților în inginerie și companiilor de construcții pentru a gestiona resursele în condiții de siguranță, securitate și sustenabilitate. Pentru a aborda aceste provocări în creștere și a asigura că infrastructura îndeplinește obiectivele de sustenabilitate și reziliență, liderii din sectorul infrastructurii se orientează către soluții digitale. Această sesiune va examina modul în care avansarea și implementarea soluțiilor digitale Bentley îmbunătățesc proiectarea, construcția și operațiile infrastructurii eficiente și reziliente prin conectarea tehnologiilor, sistemelor și fluxurilor de lucru pe tot parcursul ciclului de viață al infrastructurii.

Ziua 2 – Prezentare sesiune apei:

Titlu: Studii de caz care rezolvă principalele provocări pentru Serviciile Eficiente și Reziliente ale Utilităților de Apă

Rezumat: Serviciile de utilități pentru apă, sprijinite de consultanții în domeniul ingineriei, se confruntă cu provocări interne semnificative, printre care se numără creșterea randamentului activelor, îmbunătățirea planificării de capital și reducerea costurilor operaționale. Acestea trebuie, de asemenea, să determine cum să crească eficiența operațională, să facă față cererii în creștere a populației, să gestioneze resursele de apă afectate de schimbările climatice și să îndeplinească obiectivele de durabilitate pe termen lung. Dar, poate cel mai important, pentru a construi un viitor sustenabil al apei, serviciile de utilități trebuie să anticipeze și să gestioneze ce se va întâmpla și de ce. În această sesiune, vom examina proiecte cheie care demonstrează cum serviciile de utilități construiesc pentru reziliență, valorificând soluții digitale pentru a rezolva principalele provocări operaționale, cum ar fi apa cu venit negativ, eficiența energetică, reducerea riscului prin identificarea impacturilor potențiale și dezvoltarea planurilor de adaptare și asigurarea furnizării de apă sigură și fiabilă clienților.

 

INAS SA Catana Marius 0767.243.560
Bentley Technical Sales Consultant

 

 

OpenFlows WaterGEMS CONNECT reprezintă un avans remarcabil în domeniul modelării hidraulice și managementului distribuției apei. Conceput pentru a oferi inginerilor și companiilor de utilități un set puternic de instrumente, WaterGEMS CONNECT se distinge prin interoperabilitatea sa avansată, modulele de optimizare și gestionare a activelor. De la analiza debitelor pentru combaterea incendiilor la eficientizarea costurilor energetice și modelarea pompelor, această aplicație oferă o soluție comprehensivă pentru analiza, proiectarea și optimizarea sistemelor de distribuție a apei.

Interoperabilitate Superioară

Unul dintre punctele forte ale WaterGEMS CONNECT este interoperabilitatea sa superioară. Utilizatorii se bucură de flexibilitatea de a lucra în cadrul platformelor CAD, GIS și a altor medii de sine stătătoare. Cu acces la o sursă comună de date pentru proiect, companiile de utilități și consultanții pot modela în patru platforme interoperabile: aplicație standalone în Windows, ArcGIS pentru integrarea GIS, MicroStation pentru proiectare inginerească și AutoCAD pentru elaborarea proiectelor.

Simplificarea Construirii Modelelor

WaterGEMS CONNECT facilitează construirea modelelor prin accesul la date geospațiale, schițe CAD, baze de date și foi de calcul. Conexiuni de bază de date sincronizate, legături geospațiale și module avansate de construire a modelelor asigură conectivitate cu diverse formate de date digitale, simplificând procesul de construcție a modelului hidraulic.

Modulele LoadBuilder și TRex pentru Alocare și Optimizare

WaterGEMS CONNECT dispune de module LoadBuilder și TRex pentru a facilita inginerilor alocarea cererilor de apă și gestionarea creșterilor de noduri pe baza datelor geospațiale, evitând eventualele erori de introducere manuală. Funcția Skelebrator elimină automat complexitatea rețelei menținând echivalența hidraulică.

Motoare Avansate pentru Calibrare și Optimizare

WaterGEMS CONNECT integrează motoare de optimizare avansate, inclusiv algoritmul genetic al lui Darwin Calibrator pentru calibrare automată. Acesta evaluează milioane de soluții posibile, permitând utilizatorilor să găsească rapid o ipoteză de calibrare precisă. Darwin Designer optimizează automat modelele și strategiile de reabilitare, luând în considerare bugetul disponibil și constrângerile existente.

Module SCADAConnect și Darwin Scheduler

SCADAConnect permite modelatorilor să integreze controlul de supraveghere și achiziții de date (SCADA), creând un simulator de sistem în timp real. Darwin Scheduler optimizează operațiunile pompelor și stocarea rezervoarelor pentru a minimiza consumul de energie sau costul cu energia, ținând cont de multiple variabile și constrângeri.

Interoperabilitate și Interfață Avansată

WaterGEMS CONNECT reușește să ruleze eficient din patru platforme compatibile, asigurând astfel o adaptabilitate crescută la nevoile utilizatorilor:

  • Aplicație standalone în Windows
  • Integrare cu ArcGIS (licență ArcMap necesară)
  • Compatibilitate cu MicroStation (licență MicroStation necesară)
  • Integrare cu AutoCAD (licență AutoCAD necesară)

Interfața sa intuitivă permite utilizatorilor să beneficieze de un număr nelimitat de operațiuni „Undo” și „Redo”. Cu funcții precum transformarea, divizarea și reconectarea elementelor, etichetarea automată a elementelor și suport pentru vederi aeriene și zoom dinamic, WaterGEMS CONNECT facilitează procesul de editare grafică și construcție a modelelor hidraulice.

Hidraulică, Funcționare și Calitatea Apei

WaterGEMS CONNECT oferă o gamă extinsă de funcționalități pentru analiza hidraulică, simulările în regim static și pe o perioadă de timp extinsă, precum și analiza concentrațiilor constituenților. Cu capacitatea de a modela vane, elemente de aerisire și de prea-plin, aplicația gestionează eficient operațiunile complexe ale sistemelor de distribuție a apei.

Această prezentare necesită JavaScript.

Modelare Eficientă și Gestionarea Datelor

Construirea și gestionarea modelelor devin procese eficiente prin suportul pentru diverse formate de date, inclusiv DGN, DXF, foi de calcul și baze de date cu conexiuni ODBC. WaterGEMS CONNECT se integrează perfect cu sistemele GIS, oferind compatibilitate cu Oracle Spatial și facilitând legăturile dintre datele GIS și elementele din model.

Optimizează și Gestionează Cu Eficiență

Cu funcții avansate precum SCADAConnect pentru monitorizarea în timp real, Pipe Renewal Planner pentru optimizarea înlocuirii țevilor, și Darwin Scheduler pentru programarea eficientă a funcționării pompelor, WaterGEMS CONNECT se distinge prin capacitatea sa de a eficientiza operațiunile și de a gestiona costurile legate de energie și investiții de capital.

EVENIMENT 2024

 

High Performance Engineering Solutions 2024 – INAS S.A.

INAS SA Catana Marius 0767.243.560
Bentley Technical Sales Consultant