SewerGEMS este o soluție software avansată dezvoltată pentru a sprijini inginerii în planificarea, analiza și proiectarea sistemelor de canalizare urbane sanitare și combinate. Cu o abordare integrată care utilizează instrumente hidraulice și hidrologice, SewerGEMS oferă un mediu ușor de utilizat pentru operațiuni variate, de la planificarea rețelei de canalizare până la remedierea revărsărilor și optimizarea designului în conformitate cu cele mai bune practici de management.

Interoperabilitate Superioară

O caracteristică distinctivă a SewerGEMS este interoperabilitatea sa superioară, oferind companiilor de utilități și consultanților posibilitatea de a modela în patru platforme interoperabile diferite. Aceste platforme includ o aplicație standalone în Windows, ArcGIS pentru integrarea GIS, MicroStation pentru mediile de planificare geospațială și proiectare inginerească, precum și AutoCAD pentru dispunerea CAD și elaborarea proiectelor.

Simplificarea Construirii Modelelor

SewerGEMS facilitează construirea modelelor prin accesul la date geospațiale, schițe CAD, date SCADA, baze de date și foi de calcul. Oferind conexiuni de bază de date sincronizate, legături geospațiale și module avansate de construire a modelelor, utilizatorii pot conecta software-ul cu aproape orice format de date digitale, asigurând un model hidraulic coerent.

Alocarea și Estimarea Încărcărilor Apelor Reziduale și Pluviale

SewerGEMS dispune de modul LoadBuilder™, care ajută modelatorii să aloce încărcări ale sistemului de canalizare bazate pe o varietate de surse, cum ar fi datele de facturare pentru consumul de apă al consumatorilor, măsurarea debitului într-o zonă extinsă sau poligoane cu populație sau utilizare a terenurilor. Încărcarea canalizării poate fi aplicată și ca hidrografe definite de utilizator, sarcini pe bază de model și sarcini unitare.

Managementul Modelului Simplificat cu Scenarii

SewerGEMS oferă un Centru de Management al Scenariilor, permitând inginerilor să configureze, evalueze, vizualizeze și compare un număr nelimitat de scenarii ipotetice într-un singur fișier. Aceasta facilitează evaluarea designului, încărcarea operațională, sanitară și topologia rețelei pentru a sprijini procesul de luare a deciziilor.

Analiză Avansată

SewerGEMS permite modelarea efectelor controalelor de dezvoltare cu impact redus asupra reținerii scurgerilor înainte de a intra în sistemul de canalizare. De asemenea, permite modelarea formării de hidrogen sulfurat pentru a reduce riscul de deteriorare a țevilor și pentru a îmbunătăți siguranța lucrătorilor.

Solvere Multiple

Cu SewerGEMS, modelatorii pot trece ușor de la un solver la altul, în funcție de tipul de sistem pe care îl analizează. Solvere precum EPA SWMM, solverul pentru flux variat convex/gradual și solverul de debit rațional/variat gradual sunt disponibile pentru a acoperi o gamă variată de scenarii hidraulice.

SewerGEMS se poate integra în MicroStation, AutoCAD, ArcGIS sau poate fi utilizat ca aplicație de sine stătătoare, oferind astfel flexibilitate în utilizarea sa în cadrul diferitelor medii de proiectare și planificare. Prin aceste capabilități și caracteristici, SewerGEMS se dovedește a fi un instrument esențial pentru inginerii care se ocupă de proiectarea și managementul sistemelor de canalizare urbane.

Interfață și Editare Grafică

SewerGEMS oferă o interfață Windows standalone, cu o structură tip panglică ce simplifică utilizarea. Cu posibilitatea de a rula din ArcGIS, MicroStation și AutoCAD (cu licență corespunzătoare), utilizatorii beneficiază de flexibilitate în mediul lor preferat. Numeroase operațiuni „Undo” și „Redo” permit manipularea facilă a layout-ului, iar instrumentele de proximitate ajută la îmbinarea nodurilor. Etichetarea automată, mediile scalate, schematizate și hibride completează experiența de editare grafică.

Interoperabilitate și Construcția de Modele

Cu un singur set de fișiere model compatibil cu patru interfețe, SewerGEMS facilitează gestionarea datelor. Importul/exportul din fișiere InRoads Storm și Sanitary, precum și compatibilitatea cu formate diverse, inclusiv .shp, baze de date geospațiale și rețele geometrice, adaugă niveluri suplimentare de interoperabilitate.

Hidraulică și Funcționare

SewerGEMS dispune de două motoare pentru rezolvarea ecuațiilor St. Venant, inclusiv un motor dinamic implicit și un motor dinamic explicit (EPA-SWMM). Simulările pot acoperi o perioadă extinsă sau pot fi efectuate în regim static. Proiectarea automată ține cont de constrângeri, iar suportul pentru multiple metode de profil de debit, inclusiv analiza capacității și refulării, adaugă flexibilitate în modelare.

Prezentarea Rezultatelor

Vizualizarea și cartografierea beneficiază de integrarea cu ArcMap și oferă afișare grafică dinamică bazată pe parametri și scenarii multiple. Rapoartele tabelare avansate, precum FlexTables, permit o analiză detaliată, iar codificarea pe bază de culori adaugă claritate. Publicarea în 2D sau 3D, inclusiv în Bentley Map Mobile, completează modul de prezentare.

Administrarea Modelelor

Administrarea eficientă a modelelor este asigurată prin câmpuri de date personalizate, scenarii nelimitate, management cuprinzător al scenariilor și compararea acestora. Suportul pentru ProjectWise, biblioteci inginerești customizabile și analize statistice din rapoarte tabelare completează facilitățile de administrare.

Alocarea și Estimarea Încărcărilor

SewerGEMS oferă alocare automată a încărcărilor sanitare și posibilitatea de a estima încărcările apelor reziduale. Metode variate de scurgere, inclusiv hidrografe cu unități SCS, EPA SWMM și hidrografe definite de utilizator, împreună cu instrumente precum PondMaker pentru proiectarea evacuării iazurilor, completează setul de funcționalități.