PROIECTE IN DOMENIUL APA-CANALIZARE REALIZATE NECONFORM-partea I

      Rețelele de apă și canalizare realizate din materiale plastice, datorită fiabilității materialelor componente,  ar trebui să aibă o durată  de viață în exploatare de minim  50 ani, însă la multe proiecte se pot identifica deficiențe grave de execuție, dacă nu chiar la terminarea lucrării, de regulă la expirarea termenului de garanție.

Neconformitățile de execuție de regulă rezultă din utilizarea materialelor de construcții necorespunzătoare calitativ, la care se mai suprapun câteodată și lucrările de pozare necorespunzătoare a rețelei.

Un astfel de exemplu este și un proiect de aducțiune apă cu lungimea de 17km dintr-o zonă  turistică din centrul țării, care la 5 ani după recepție va trebui reabilitat complet.

Postăm cateva poze cu modul în care se sparge țeava în situ si pe parcursul testelor de laborator,respectiv un extras din raportul de inspecție în care se poate vizualiza calitatea necorespunzătoare a țevii.

Este un caz tipic de utilizare a unor materiale  necorespunzătoare, cu performanțe care indică prezența materiei prime reciclate, fapt ce pune sub semnul întrebării și corespondența la testele de sanitație(Aviz sanitar pentru materialele care vin în contact cu apa potabilă).

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

 

 

Ing László Jancsó, Manager Calitate Pipelife Romania.

cid:image013.jpg@01D3D28F.96F7B9D0