Ninsorile, troienele sau topirea zăpezii sunt problemele urbane cu care ne confruntăm cu toţii în aceste zile şi care ar trebui să ne oblige să ne gândim că infrastructura şi mediul subteran al oraşelor pot reprezenta o parte a soluţiilor.

Există specialişti care au derulat cercetări şi studii despre impactul pe care mediul subteran îl are sau îl poate avea asupra dezvoltării durabile a marilor oraşe şi pentru a pune aceste cunoştinte la dispoziţia celor direct implicate în luarea deciziilor de urbanism.

În perioada 13 – 16 marti 2017 se desfăşoară în Bucureşti “ Săptămâna Planificării şi Gestiunii Mediului Subteran Urban”. Sunt aşteptaţi să participe urbanişti şi factori de decizie implicaţi în procesul de planificare urbană, care vor intra în dialog şi vor interacţiona cu experţi care au dezvoltat cunoştinţe despre  mediul subteran al zonelor urbane, cunoştinţe care trebuie să fie avute atunci când se proiectează dezvoltarea viitoare a oraşelor noastre.

Pentru detalii vă rog să consultaţi pagina  http://sub-urban.squarespace.com/ şi desigur să vă înscrieţi la acest eveniment.