Ceea ce părea o glumă bună spusă cu ocazia zilei de 1 aprilie se adeverește…și asta chiar acum.

Companie de apă Water Corp din Australia efectuează teste pe teren pentru a detecta pierderile de apă. Până acum nimic nou, dar testele în teren se fac cu ajutorul a doi câini.

Testele vor să observe cât de sensibile sunt aceste animale și cât de eficiente sunt în a identifica spărturi.

„Cu aproape 34.000 de kilometri de rețea de apă în vastul nostru stat, este important să continuăm să explorăm metode noi și inovatoare de detectare a scurgerilor ascunse”, spune ministrul apelor Dave Kelly.

„Aceste studii de teren nu vor testa numai abilitățile cîinilor de a identifica scurgeri ascunse, dar vor vedea cât de aproape trebuie să fie scurgerea pentru a fi detectată și câți kilometri pe zi pot călători”.

Steve Austin este antrenorul celor doi câini : Tommy un springer spaniol și Emma un coker spaniol. Austin a lucrat cu diverse agenții australiene ca dresor de câini pentru a pregăti câini care să detecteze diferite mirosuri precum narcotice sau animale sălbatice.

El crede că abilitățile de miros ale câinilor pot detecta mai bine scurgerile de apă, mai ales acolo unde utilizarea metodelor clasice este dificilă.

SURSA

 

(Photo courtesy of Water Corporation)