PROIECTE IN DOMENIUL APA-CANALIZARE REALIZATE NECONFORM          

partea II

 

 

Retelele de apă și canalizare realizate din materiale   plastice, datorită fiabilitătii materialelor componente, ar trebui să aibă o durată de viată în exploatare minimă de 50 ani, însă la multe proiecte se pot identifica deficiente grave de executie, dacă nu chiar la terminarea lucrării,de regulă la expirarea termenului de garantie.

Neconformitătile de executie de regulă rezultă din utilizarea materialelor de constructii necorespunzătoare calitativ, la care se mai suprapun câteodată și lucrările de pozare necorespunzătoare a retelei.

Un astfel de exemplu este și un proiect de canalizare realizat in nord-estul tării, cu lungimea de 13km și cu peste 400 de cămine, care la 10 ani după receptie va trebui reabilitat complet.

In continuare am postat câteva poze selectate din documentul de “Expertiză tehnică” realizat, în care se pot vizualiza atât materialele inadecvate utilizate de constructor,cât și executia neconformă în sine(chinete turnate in-situ din beton,etanșări cu spumă poliuretanică,rigidităti inelare mici ale elementelor componente,etc).

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Ing László Jancsó, Manager Calitate Pipelife Romania.

cid:image013.jpg@01D3D28F.96F7B9D0